„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az Estudio MMX drámai tetőablakkal koronázta meg a mexikói nyaralóház nyeregtetős tetejét

Az Estudio MMX a “stilisztikai hibridizáció” stratégiáját alkalmazta, hogy megfeleljen a helyi építési irányelveknek egy négy nyeregtetős, központi tetőablakkal ellátott mexikói nyaraló esetében. A CRA House – amely 2020-ban készült el – Avándaróban található, egy magánközösségben, Mexikóvárostól nagyjából két órányira.

A mexikóvárosi székhelyű Estudio MMX építészstúdió elmondta, hogy a területen előírt szigorú tervezési irányelvek miatt különleges formákat és helyi anyagokat kellett használniuk, úgy, hogy közben az 590 négyzetméteres otthon modern profilját is megtartják.

“A vidéki klub, mint sok más Mexikóban, általános tervezési kritériumokat határoz meg, és hangsúlyozottan javasolja a konkrét formák és anyagok használatát. Tekintettel a hely hegyvidéki jellegére, a szabályozás arra utal, hogy az építészet révén meg kell őrizni a hely rusztikus jellegét” – mondta az építészeti stúdió a projekt kapcsán.

A stúdió arra törekedett, hogy megfeleljen ezeknek a szabályozásoknak, ugyanakkor olyan tervezést alkosson, amely tükrözi a kortárs értékeket és preferenciákat. A megközelítést a tervezési kritériumok “stilisztikai hibridizációjaként” jellemezte. Az otthon négy nyeregtetős kötetből áll, amelyek betonalapzaton nyugszanak.

Az alapon belül egy földszinti tér tartalmazza a közösségi tereket és a vendégszobákat, míg az emeleti nyeregtetős kötetek mindegyike egy-egy hálószobát tartalmaz a családtagok számára. A földszinten a vendégek egy fedett betonportikuszon keresztül lépnek be, amely az otthon közepére vezet. Itt, egy nagyméretű tetőablak világítja meg a teret, drámai árnyékokat vetve a kitett faszerkezetre.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az Estudio MMX a lakóterek nagy részét kifelé fordította, és üveg tolóajtókat épített be, amelyek a lakók életterét a betonalapba épített kültéri terek és a medence felé terjeszti ki. Az otthon kereszt alakú elrendezése miatt az építészstúdió képes volt különböző kültéri tereket létrehozni, amelyek mindegyikében különböző szintű magánéletet biztosítanak.

A felső szinten a négy hálószoba egy központi lépcsőházban osztozik. Mindegyik más-más irányba ágazik el, és saját fürdőszobával rendelkezik, így a lakók teljes magánéletet élvezhetnek. A lakosztályok belsejében a tető ferde profilját szabadon hagyták, így magas terek jönnek létre, amelyekbe rengeteg fény árad be az egyes nyeregtetők végén lévő, teljes magasságú nyílásokon keresztül. A túlmelegedés megelőzése érdekében a tetővonal túlnyúlik az üvegeken, így árnyékos külső teret hozva létre.

Az Estudio MMX a legtöbbet hozta ki a magas mennyezetből azzal, hogy minden hálószobában egy félemeletet alakított ki, amely játszótérként vagy dolgozószobaként használható. Az egész rezidenciában az otthon szerkezeti rendszereit többnyire szabadon hagyták; az otthon felső részén a fa szarufák és a faburkolatú felületek láthatóak, míg az alsó szinten lévő terekben a betonfalak és a csempepadló.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb