„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

10 otthon karakteres, fából készült padlóburkolattal

Ebben a cikkünkben 10 olyan otthont gyűjtöttünk össze, amelyekben a fa padlóburkolat otthonos hangulatot kölcsönöz a belső tereknek. A fából készült padlódeszkák évszázadok óta népszerű választásnak számítanak, köszönhetően viszonylagos tartósságuknak és melegséget árasztó esztétikájuknak. Az alábbi 10 példa azt mutatja be, hogy a különböző fafajtákból készült padlók hogyan működhetnek a legkülönbözőbb környezetekben, a semleges és gazdag színpalettákkal.

ER Residence, Egyesült Királyság, a Studio Hallett Ike tervei alapján

A Studio Hallett Ike megőrizte a meglévő fapadlót ennek a felújított viktoriánus londoni lakásnak a nappalijában, és lecsiszolta őket, hogy jobban láthatóvá váljon a természetes szemcsézettségük. A padlót a falakon halványszürke vakolattal és fekete fémbútorokkal kombinálták, “hogy egy olyan összhatást hozzanak létre, amely minimalista és időtlen, magabiztos és visszafogott eleganciát sugároz” – mondta a stúdió.

A Pauzarq által tervezett lakás a spanyolországi Bilbaóban

A spanyol Pauzarq stúdió ennek a bilbaói lakásnak az eredeti fából készült padlódeszkáit integrálta a tört alaprajzú újratervezésbe, kiterjesztetve őket a konyha-nappali részből a szomszédos folyosóra és az öltözőbe, létrehozva egy csíkos átmeneti részt, ahol a régi és az új, világosabb színű deszkák találkoznak, hogy enyhítsék a kontrasztot.

Alejandro Sticotti háza az uruguayi La Pedrerában

Az argentin építész, Alejandro Sticotti által tervezett, Uruguay atlanti-óceáni partján található nyaraló nappalijában és hálószobájában az enyhén sérült fadeszkák tükrözik a deszkából készült beton mennyezetet. A könyvespolcokkal, két hosszú íróasztallal és az óceánra néző nagy üvegfelülettel kombinálva ezek a jellemzők együttesen védett, nyugodt hangulatot kölcsönöznek a térnek.

Leticia Saá lakása a spanyolországi Lavapiésben

Ebben a Leticia Saá építész által tervezett madridi minimalista lakásban a nappali kivételével szinte mindenhol beton padlóburkolat található. Itt, hogy jelezzék a hangulatváltást valami “meghitt és természetes” felé, a kopott tégla és a fehérre festett falakat széles, sima tölgyfa padlólapok egészítik ki.

G apartman, Franciaország, Anne-Laure Dubois tervezésében

Anne-Laure Dubois helyi építész ebben a párizsi lakásban egy felújítás részeként visszaállította a meglévő fa padlódeszkák eredeti tónusát. Ezeket egy visszafogott palettával ellensúlyozta, amelyet a konyhapadló sötétkék cementlapjai és a kontrasztos, világos nyárfa rétegelt lemez szekrények határoznak meg.

Marylebone Flat, Nagy-Britannia, a Jonathan Tuckey Design által

Ebben a Jonathan Tuckey Design építészstúdió által felújított londoni lakásban a fából készült padlódeszkák a különböző helyiségekben a rózsaszín, zöld, kék és krémszínű, ívelt pasztellszínű falakkal állnak ellentétben. Ez a kombináció friss és modern megjelenést eredményez, miközben a lakás Regency-korabeli eredetének megfelelően klasszikus hangulatot is megőriz.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“A Woodwork Enthusiast’s Home”, Kína, a ZMY Design tervezésében

A ZMY Design tervezőstúdió azt szerette volna, hogy ez a Xiamen kikötővárosban, egy átalakított cementgyárban található, barlangszerű otthon teljes nyugalmat sugározzon. Hogy ezt a hatást a drámai nappaliban elérjék, a halványszürke porszórt falak és az eredeti betonmennyezet szigorúságát széles és gazdag tónusú tölgyfa padlódeszkák ellensúlyozzák.

Butterfly House, Egyesült Királyság, a Biasol tervezőstúdió által

Az aranyszínű részletekkel díszített, türkizkék színű egységeket a kontrasztos fehér falak és az eredeti fadeszkák segítik feldobni ennek a londoni városi háznak a konyhájában, amelynek belső tereit az ausztrál Biasol stúdió tervezte. A tervezők ugyanezt a színpompás technikát alkalmazták a nappaliban is, ahol a padlódeszkák egy tengerészkék kanapé, Tracey Emin brit művész egy kék-tónusú illusztrációja és halványrózsaszín étkezőszékek alatt helyezkednek el.

House in Samambaia, Rodrigo Simão Architecture tervei alapján

A brazil építész, Rodrigo Simão által saját maga és családja számára tervezett House in Samambaia példája annak, hogy a fapadlós padlóburkolatok is segíthetnek otthonosabbá tenni a kültéri tereket. Egy bontási projektből származó, hét centiméter vastag fadeszkák alkotják ezt a teraszos területet, amely szabadtéri nappaliként funkcionál, és az otthon fő helye a társasági életnek.

Mo-tel House, Egyesült Királyság, az Office S&M tervezésében

A londoni Office S&M stúdió a halvány fapadlót ebben a grúz korabeli városi ház felújításában a rengeteg élénk színű elemmel állította szembe, a korallrózsaszín korlátoktól a királykék radiátorokig. Szokatlan módon a padlódeszkákat átlósan fektették le a nyitott térben, ami még jobban kiemeli a kontrasztot, és még inkább növeli a játékos hangulatot.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb