„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Egy rést “vájtak ki” a tavon álló lakótömb közepén, hogy átengedjék a hajókat a belsejében lévő kikötőbe

A dán BIG építésziroda és a holland Barcode Architects stúdió bemutatta az IJ-tó fölött, Amszterdam IJburg kerületében található Sluishuis geometrikus lakótömböt. Az IJ-tó mesterséges szigetén épült négyzet alakú lakótömb egy belső kikötőt vesz körül, amely egy kettős konzolos, a tóból nyíló kaput képez.

“A Sluishuis-t úgy képzeltük el, mint Amszterdam belvárosának az IJ-tóban lebegő, a városi élet minden aspektusával ellátott tömbjét. A város felé az épület “letérdel”, hogy meghívja a látogatókat, hogy felmásszanak a tetejére, és élvezzék az IJ-tó új városnegyedeire nyíló panorámát.” – mondta Bjarke Ingels, a BIG alapító partnere.

Az építészstúdiók által “az IJburg új mérföldköveként” jellemzett lakópark 442 saját tulajdonú és bérlakást tartalmaz. Az épület jellegzetes formájú, a tér két oldalán lévő tömbök konzolosan állnak, hogy a víz fölött egy rést hozzanak létre, a másik két tömb pedig lefelé lépcsőzik, teraszokat alkotva.

“Az ikonikus építészetével, valamint új lakástípusokkal, kiváló minőségű kültéri terekkel és az IJmeerre nyíló lélegzetelállító kilátással a Sluishuis új mérföldkő IJburg és Amszterdam számára is” – mondta Dirk Peters, a Barcode Architects alapító partnere.

A négy tömb egy udvart zár körül, amely a vízhez lépcsőzik. Az udvarra nyíló földszinten egy vitorlásiskola, egy vízi sportközpont és egy étterem található nagy terasszal. A földszint felett a tömbök, amelyeket alumíniummal burkoltak, hogy tükrözzék a környező vizet, különböző méretű lakásokat tartalmaznak a stúdióktól a penthouse-ig.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A legfelső két emeleten duplex penthouse lakások találhatók, míg a konzolos lakásokból közvetlenül a vízre nyílik kilátás. Ahol a tömbök teraszok kialakítása érdekében lépcsőzetesen lefelé haladnak, azokat fával burkolták, hogy kontrasztot alkossanak a külső alumínium kivitelezéssel.

Két hosszú lépcsőház megy fel a két ferde homlokzaton, amelyek egy nyilvános zöld tetőre és kertre vezetnek, a tetőre vezető sétányokkal. A lakótömb mellett a fejlesztés egy mólót is tartalmaz, amely 34 lakóhajó számára, és 54 kedvtelési célú hajónak nyújt kikötőhelyet.

“A víz felé a Sluishuis kiemelkedik a folyóból, és egy óriási kaput nyit a hajók számára, hogy a kikötőbe behajózhassanak és kiköthessenek” – tette hozzá Ingels. “Egy épület a kikötő belsejében, egy kikötővel az épület belsejében”.

Forrás: www.dezeen.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb