napi hírmorzsák

Az Edition Office betont és rezet használ az ausztrál lakóházak befejezéséhez

Látható beton és perforált réz paravánok határozzák meg ezt az ausztráliai Victoria völgyre néző apartmanházat, amelyet a helyi építészeti stúdió, az Edition Office tervezett.

A Yara vagy Birrarung folyó feletti erdős területen található a Fenwick St. nevű projekt, amely egy korábbi egylakás helyébe kilenc lakást épít, amelyek három különálló beton “pavilonban” oszlanak el. A háromszög alakú telek minden sarkában elhelyezett blokkokat két “környéki léptékű” ösvény választotta el, amelyek összekötik és keretezik a nézeteket a helyszín tengelyein.

Nyugaton a legnagyobb tömbben öt lakás található, míg a keleti tömbben további három, a déli tömbben pedig egyetlen kétszintes lakóház található. Mindegyik lépcsős formát úgy alakították ki, hogy a nappali, az étkező és a konyha kifelé nézzen, a teraszok pedig kihasználják a tájra nyíló kiterjedt kilátást. Ezzel szemben a hálószobák többsége befelé néz, a telek közepén található meghittebb kövezett és fásított ösvények felé.

Külsőleg a blokkokat a látható betonfelület egyesíti, teljes magasságú üvegezéssel és perforált rézfalakkal a nagyobb árnyékolást vagy magánéletet igénylő területeken. Belül az egyszerűbb külsőket gazdagon kidolgozott belső terek állítják kontrasztba, sötét faburkolattal, márványpultokkal és halvány csempézett fürdőszobával, amelyet mélysárga és kék fényezés egészít ki. Egy közös pince köti össze a három különálló formát, parkolóhelyeket és üzleteket, valamint edzőtermet és társalgót tartalmaz a lakók számára.

Forrás: www.dezeen.com


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb