„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Lakberendezés és stílus

“Kör” a belsőépítészetben: 27 projekt, amely magába foglalja a kerekséget

A körök, mint alapvető geometriai forma, lebilincselő és harmonikus minőséggel rendelkeznek, amely zökkenőmentesen integrálódott az építészetbe és a designba a különböző korokban és stílusokban.

A finom hangsúlyoktól a merész fókuszpontokig a körök használata a belsőépítészetben túlmutat a puszta ornamentikán, ami gyakran a folytonosságot, a kapcsolatot és a megnyugtató vizuális ritmust szimbolizálja. Végtelen és töretlen íveikkel az egység, a mozgás és az egyensúly érzését kínálják, amelyek a tereket hívogató és esztétikus környezetekké alakíthatják – ez a hatás különösen hasznos a belsőépítészetben.

Ebben a cikkben az ArchDaily adatbázisából származó 27 projektet tekintünk át, amelyek a világ különböző részein található belső terek körkörös formáit mutatják be.

A belsőépítészeti körök története évszázadokat ölel fel, és számos kulturális, művészeti és építészeti hatást ölel fel. Az ősidők óta a forma szimbolikus és esztétikai jelentőséggel bír, ami belső terekben való használatba is vált. Ezenkívül az ókori civilizációk felismerték a körkörös szerkezetek geometriai tökéletességét és technikai felsőbbrendűségét, és felhasználták azokat olyan építészeti elemekben, mint az oszlopok, boltívek vagy kupolák.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A középkor és a reneszánsz időszakában a körkörös motívum továbbra is szerepet játszott a tervezésben, gyakran a vallási építészet részeként. A gótikus katedrálisok kör alakú rózsaablakai nemcsak díszítőelemként szolgáltak, hanem finom fényjátékot is lehetővé tettek, hogy spirituális hangulatot teremtsenek. Az elmúlt évtized uralkodó lakberendezési stílusait szemlélve világossá válik, hogy ennek a sajátos organikus formának a népszerűsége nem lankadt.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb