„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az Atelier Marko Brajovic újabb trópusi műalkotása

“A rendezett struktúrák az alkotó részecskék belső természetéből adódnak, és szimmetrikus mintákat képeznek, amelyek megismétlődnek az anyag háromdimenziós térének fő irányaival együtt. A háromszögek a dinamikus egyensúlyban lévő erők természetes különleges szervezetének esszenciái.” – mondta Marko Brajovic, a Brazíliában épült Casa Proa projektjéről.

A tetraéder (négy oldalú piramisforma, az alappal együtt) a legstabilabb és a legtöbb helyet kitöltő szerkezet, valójában a természet legegyszerűbb szerkezeti rendszere. Buckminster Fuller széles körben kutatta a tetraéder-rendszert, mint “a világegyetem minimális rendszerét”.

A Casa Proa -t az Atelier Marko Brajovic tervezte egy kreatív folyamat által, amelyet a különböző léptékű háromszög alakú modulációk és egy faház -tipológiája ihletett. A 6x6x6 méter egyenlő oldalú háromszög térfogatot a Praia do Rosa strandon, Paratyban, Brazíliában építették fel, egy mangófa, egy hagyományos gyarmati ház és egy nagy szikla között, egy meredek vízparti terepen. Az építészet kompakt lakóteret szervez további alháromszögekben modulálva, és vizuális mintát hoz létre a térben. A fő hálószoba a központban van, mögötte a konyha, az oldalsó háromszögben pedig a bejárat, a fürdőszobával szemben. A terasz az elülső nyíláson került kialakításra, mint egy íj a tenger felé (innen ered a projekt neve, mely portugálról lefordítva annyit jelent: “íj”).


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A bútorokat kifejezetten a házhoz tervezték, a függönyök helyi garnélarák -halászhálókból készültek, míg a fali lámpákat hagyományos bronz hajócsatornákból fejlesztették ki. Az „elágazó rendszerhez” hasonló, kiterjesztett oszlopokra szerelt ház vizuálisan úgy viselkedik, mint egy fa, és gyakorlatilag lebeg a trópusi növények táján, hozzáféréssel egy privát strandhoz.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb