„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

“A hidak összekötik a partokat, összehozzák az embereket, és létfontosságúak lehetnek a környezeti vészhelyzetekben …”

“Hidakat építeni nem csupán a távolságok csökkentését jelenti. A hidak összekötik a partokat, összekötik a szigeteket, összehozzák az embereket, mozgást generálnak, és létfontosságúak lehetnek a környezeti vészhelyzetekben …”– Colectivo Aqua Alta.

A Floating Bridge kulcsszerepet játszik az azt kidolgozó Colectivo Aqua Alta történetében. Amikor a diákok és a csoport tagjai 2014 -ben visszatértek Brazíliába a Velencei Építészeti Biennáléról, olyan helyzetbe kerültek, amire soha nem számíthattak, és ezt a forgatókönyvet egyszerűen nem hagyhatták figyelmen kívül. A Paraguay folyón rendszeresen előfordulnak árvizek, de 2014 júliusában és 2015 decemberében a folyó magassága elérte a 7,73 métert (a történelem legnagyobb folyómagassága 9,00 méter, a kritikus árvízszint pedig 5,50 méter) egy olyan területen, ahol sok ember élt a folyó partján. Az áldozatok többsége Asunción városában és környékén volt.

A cég erre megoldásként alkotta meg az egyszerű híd koncepcióját, hogy az amazóniai városok ne váljanak az árvízkatasztrófák áldozatává az infrastruktúra hiánya miatt. A lebegő híd alkalmazkodik a víz változó szintjéhez, ezért folyamatos hozzáférést biztosíthat az árvizek által elszigetelt falvakhoz. A szerkezetet az árvíz sújtotta Manaus város ipari negyedének maradványaiból építették, mely egyben műalkotás és kiáltvány. Ez a funkcionalista műalkotás eleinte ellentétben áll az idilli tó természeti tájával, ugyanakkor kölcsönhatásba lép a szennyezett patakkal az Adolpho Ducke Forest Reserve közepén.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb