„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Zöld hírek

Bali “Perpetual Plastic” figyelemfelkeltő szobra (szó szerint) szemétből van – VIDEÓ

Egy közösségi takarítás Indonéziában csodálatos műalkotást eredményezett, amely a szemetet kinccsé változtatja. Skye Moret tengerész -tudós, Moritz Stefaner, az adatok vizualizálásával foglalkozó szakember és Liina Klauss művész egy szobrot készítettek a Bali egyik tengerpartján, csaknem 5000 darab tényleges szemétből, hogy szemléltessék, mi történik a műanyaggal, amikor belép a globális hulladékáramba.

A műanyag negatív környezeti hatása közismert. Ha nem hasznosítják újra, szennyezi a környezetet, az óceánokat a körülöttünk lévő világot. Ezzel a munkával a trió azt kívánja illusztrálni, hogyan használjuk a műanyagot, és hová kerül végső soron (legtöbbször az óceánban).

A szemetet kategóriákba sorolt ​​színkódolás tovább hangsúlyozza, hogy az emberek hogyan használják és dobják el a műanyagokat. A szobor fehér része különösen azt mutatja, hogy az első használatban lévő műanyagokat az idők 60 százalékában eldobják, akár hulladéklerakókban, akár bolygónk tájain, vagy óceánjaink elkerülhetetlen útján.

De nem ez az egyetlen adat, amely felismerhető a szobron. Vannak más színek is, amelyek azt a bonyolult utat képviselik, amelyet a műanyagok gyakran megtesznek a globális hulladékáramunkon. Például a zöld az újrahasznosított műanyagokat, a piros az égetett műanyagokat, a kék pedig a még használatban lévő műanyagokat jelöli. Az egyes folyamok szélessége arányos a statisztikai számukkal, de itt valóban a fekete patak a legriasztóbb, ami az 1950 óta valaha gyártott műanyag mennyiséget tükrözi: hatalmas 8,3 milliárd tonna, mind emberi felhasználásra és fogyasztásra.

Az 50 önkéntes által a Bali strandon gyűjtött műanyag felhasználásával, a megfelelő színek megtalálása érdekében az alkotók, reményeik szerint megváltoztatták a perspektívát. Ahelyett, hogy szemetet gyűjtenének, a darabok gyűjtésére és gondozására fókuszáltak. Ahogy Liina Klauss művész (a projekt mögött álló három ötletgazda egyike) mondja: „A tudomány új ismereteket ad a világról. A művészet új perspektívákat ad nekünk a világ meglátásához. [És] a kettő egyesítésének óriási ereje van.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Klauss körülbelül tíz évvel ezelőtt, 2011-ben kezdte meg a látványos szobor elképzelését. Amikor Hongkongban élt, mélyebb megértést szerzett arról, hogy a műanyagszennyezés milyen hatással van bolygónkra, és hogy a nyilatkozatalkotó művészet hogyan növelheti a tudatosságot. Indonézia második otthonává tétele csak katalizátorként szolgálhatott ahhoz, hogy végül elkészítse ezt a színes, hatásos darabot Bali tengerpartján.

A legújabb szobor csak egy a sok olyan darab közül, amelyeket Klauss a közbenső évtizedben alkotott. Tengerparti sétáin mindent megtalál az orvosi hulladéktól a strandra mosott hűtőszekrényekig, mindezt felhasználva több mint 50 művészeti létesítményében Hongkongban, Indonéziában, Thaiföldön, Malajziában és Tajvanon. Mindegyik színes, és vászonként használja a strandot – ez a tökéletes módja annak, hogy szemléltesse, hogy a műanyag milyen mértékben pusztítja partjainkat, óceánjainkat és bolygónkat.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb