„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az Atelier Deshaus buddhista templomot épített a Kínai Nagy Fal mellett

Az Atelier Deshaus kínai építészstúdió befejezte a Peking melletti Jinshan-hegységben található Felső-Cloister buddhista templom és meditációs komplexumot.

A Kínai Nagy Fal romjai melletti völgyben található templomkomplexum lépcsőzetes platformokon elhelyezett terek sorozatából áll, amelyek az 1,6 méteres esésű lejtős hegyi terep ellenében helyezkednek el.

A sanghaji székhelyű Atelier Deshaus célja az volt, hogy az építészetet és a terepet ötvözze, válaszul a helyszín szénbányászat és teraszos gazdálkodás történetére. “Az új építmény nemcsak időben és térben kommunikál az ősi Nagy Falral, hanem a völgy domborzatához és vadonjához is illeszkedik” – magyarázta az építészeti cég.

A látogatók a komplexum felső részén található nyitott kőudvaron keresztül lépnek be a templomba. Befelé lógó acéllemezek és a betonfalakhoz rögzített acéloszlopok zárják körül az udvart. Az udvar egyik oldalán egy buddhista csarnok található, míg a másik oldalon a falon egy nyílást alakítottak ki, hogy keretbe foglalja az ősi Nagy Falat és egy természetes kőszobrot.

A lépcsőzetes felső emelvényeken egy meditációs szoba, egy olvasóterem és egy írószoba is található. A felső emelvényeken több, különböző léptékű kertet Shunmyō Masuno tájépítész és szerzetes hozott létre.

A kőudvaron öt különböző formájú természetes sziklát választottak ki, amelyek a buddhista kultúrában a személyt alkotó öt elemet jelképezik. A kőudvar talaját világos színű vésett betonból készítették, amely esténként a holdfényben visszatükröződő fényességet enged.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A komplexum aljában található a meditációs csarnok, amelyet szénszálas tetővel koronáznak meg. Formája a “舍” kínai írásjegy piktografikus rekonstrukcióját ábrázolja, ami menedéket jelent, és három részből áll: a tetőből, az oszlopokból és az alapból.

A szerkezeten belül és kívül két karcsú acéloszlopból álló gyűrű tartja az ívelt tetőt. A külső gyűrű acéloszlopai a hegy lejtős terepéhez igazodva változtatják magasságukat. A meditációs csarnok előtti medence tükrözi a hegyeket és az eget, nyugalmat kölcsönözve az egész helyszínnek.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb