„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Az AMDL Circle és az Iart a Basel pavilont egy energiasemleges média homlokzatba burkolta

Az olasz AMDL Circle stúdió és az Iart interdiszciplináris tervezőstúdió létrehozta a svájci bázeli Novartis pavilont, amely energiasemleges médiahomlokzatba van burkolva.

A Rajna mellett, a Novartis egészségügyi vállalat campusán található pavilon, amely nemrégiben bekerült a Dezeen Awards döntőjébe, fotovoltaikából és LED-ekből készült kommunikatív burkolattal rendelkezik.

A Michele De Lucchi által vezetett AMDL Circle által tervezett kerek pavilont a svájci székhelyű Iart médiahomlokzatába burkolták. A médiahomlokzaton összesen 10 000 napelem modul található, 30 000 beépített LED-del, és csak annyi energiát fogyaszt, amennyit képes előállítani.

“Ezzel a projekttel azt szeretnénk megmutatni, hogy egy médiahomlokzat nemcsak fogyaszt áramot, hanem maga is termelheti azt” – mondta Valentin Spiess, az Iart alapítója.

“Kevesebb szürkeenergiát igényelnek a termelésben, és kevés fényre van szükségük az áramtermelés megkezdéséhez” – folytatta. “Használhatók olyan helyeken, ahol a fényviszonyok nem ideálisak, például homlokzaton.”

Az organikus napelem modulokat a szilikon alapú kollektorokkal szemben kisebb szürkeenergia-lábnyomuk miatt választották, összhangban a Novartis fenntarthatósági elveivel. Iart szerint a tervezés egy olyan organizmus ötletén alapult, amelynek az épület bőre egyedi sejtekből áll.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A pavilont borító alkotásokat Daniel Canogar, Esther Hunziker és a Semiconductor művészek készítették a Novartis tudósaival együttműködve. A velük folytatott együttműködésüket a sejtek és molekulák formái és színei, valamint a fenntarthatóság, valamint a művészet és a tudomány konvergenciája ihlette.

Az AMDL Circle szorosan együttműködött a helyi építészeti céggel, a Butscher Architecten AG-vel a pavilon tervezésében, pályáztatásában, műszaki tervezésében, kivitelezésében és szállításában. A belső tereket fehérített, laminált fa és mennyezetlécek kombinálják egybefüggő világosszürke terrazzo padlóval. A természetes tölgyfából készült sötétzöld függönyök és részletek hátterét biztosító belső anyagpalettát úgy választották ki, hogy “világító és humanista vonzerőt” teremtsen.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb