„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

A Grid Architects szobrászati kovács műhelyet készített Ahmedábádban

A The Grid Architects indiai stúdió egy görbe vonalú irodát hozott létre Ahmadábádban, amely fehér ferrocementből épült. A 200 négyzetméteres munkahely a szanszkrit “áramlás” szóval jellemezhető, és egy jól látható útkereszteződésben található, egy sűrűn lakott területen, folyamatos építkezésekkel körülvéve.

A fehér hullámos falak határozzák meg, amelyek ferrocementből – a vasbeton alacsony technológiájú formájából – vannak kialakítva, és segítik abban, hogy kitűnjön ebben a nyüzsgő városi környezetben.

A ferrocement a vékonyfalú vasbeton egy fajtája, amelyet általában hidraulikus-cement habarcsból készítenek, szorosan egymás mellett elhelyezkedő folyamatos és viszonylag kis drótháló rétegekkel. A háló készülhet fémből vagy más alkalmas anyagból.

“Az volt a célunk, hogy olyan teret hozzunk létre, amely kiemelkedik a környezetéből” – mondta a The Grid Architects. “A fehér folyékony szerkezetet úgy választották, hogy a lágyság egy elemét vezesse be, amely határozott kontrasztot kínál az uralkodó környezethez képest.” – tették hozzá.

A Grid Architects négy kúpos helyiséggel igyekezett megerősíteni az épület belső áramlási érzetét, amelyeket „kabinoknak” nevez. Ezek a vascementtel bélelt szobák egy átjáró mentén helyezkednek el, amely meghosszabbítja az épület hosszát, és függőlegesen a tetőablakok felé szűkül, hogy ösztönözze a természetes fényt és a légáramlást.

A mélyen beültetett ablakok külső vízfelületre és saját udvarra néznek, amely szárazságtűrő növényekkel van berendezve. A stúdió szerint a vascement lényegesen alacsonyabb szénlábnyommal bírt a hagyományos betonfalazathoz képest, és hozzájárult az épület szerves formájának kialakításához is.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Grid Architects a projektet a természeti környezet és a lakók jólétének szem előtt tartásával kapcsolatos szélesebb körű tervezési erőfeszítéseinek folytatásaként tekinti.

„Megközelítésünk középpontjában a biofília és az emberközpontú tervezés iránti elkötelezettség áll” – mondták. “Célunk, hogy ne csak struktúrákat hozzunk létre, hanem olyan lakókörnyezeteket is, amelyek könnyedén beleolvadnak a környezetükbe, és pozitívan járulnak hozzá az emberi élményhez.”

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb