„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az Allied Works homokkövet rétegez a pennsylvaniai múzeum homlokzatára

A brooklyni építészeti stúdió, az Allied Works homokkővel és acéllal burkolt, egymásba illeszkedő, dobozos formájú épületet hozott létre a Palmer Művészeti Múzeum számára az University Parkban, Amerikában.

A kiterjedt épület a Pennsylvania Állami Egyetem (Penn State) művészeti gyűjteményeinek ad otthont, amelyek a 6781 négyzetméteres épület galériáit és raktárterületeit töltik be.

Egyenes vonalú burkolatai középen megtörtek, a két elsődleges elemet egy zárt felüljáró erősíti, amely alatt halad át az Arborétumba vezető elsődleges út, így a szerkezet átjáróként működik. A két térfogat közül a kisebbik a múzeum adminisztratív irodáit tartalmazza. Az Allied Works az épület nagy részét regionális homokkővel borította, aminek az a célja, hogy kapcsolatot teremtsen az egyetem 19. század eleji kő- és téglaépületeivel.

Az épület formája azonban határozottan kortárs, a szerkezeten belüli különböző pavilonok tektonikus magassági ingadozásával. Az építészeti cég szerint a szerkezet elrendezését úgy választották, hogy folytassák a helyszín mintáit, és kapcsolatot teremtsenek a művészet és a táj között. A homlokzati ablakok elé rozsdamentes acél redőnyök kerültek beépítésre, amelyek variációt adnak az egyébként egységes kőhomlokzatnak. Praktikus funkciójukat is szolgálják, hogy megvédjék a belső művészetet a közvetlen napfénytől.

Belül az alaprajz két föld feletti szinten oszlik el. Némelyikben két különálló emelet található a galériának és a kényelemnek, míg mások – például a hall és bizonyos galériák – dupla magasságúak. A külső homokkő a terrazzo padlóval burkolt előcsarnokban folytatódik. A galéria minden helyisége tölgyfa padlóval és burkolattal rendelkezik.

A galéria számos terében tetőablak található, kihasználva az épület hosszú lábnyomát a természetes megvilágítás maximalizálása érdekében. A műalkotás megőrzése érdekében a tetőablakokat hullámzó szövet árnyalatokkal látták el.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A múzeumban 20 galéria található az amerikai, ázsiai és európai művészet bemutatására, valamint a kortárs üvegnek szentelt részleg. Ebből a célból a múzeum Dave Chihuly amerikai üvegművész helyspecifikus installációját mutatja be, amely a múzeum előcsarnokának lépcsőjét rögzíti, és a kertek által tájolt üvegvirágokból áll.

A múzeum csapata szerint egy “kollektív digitális vászonnal” is megnyílik, ahol a látogatókat arra kérik, hogy kiszínezzenek növényeket, amelyeket aztán mozgó és hallható elemekkel kiegészítenek a digitális kijelzőn.

A múzeum a tervek szerint 2024. június 1-jén nyílik meg a nagyközönség előtt.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb