„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Lasvit üveggyártási technikákat mutat be a milánói tervezési héten

A cseh Lasvit üveggyártó márka egy olvasztott üvegből készült kültéri installációt mutatott be a milánói tervezési héten. A ‘Porta’ című installációt Maxim Velcovsky, a Lasvit művészeti igazgatója készítette, és a márka Re/Creation kiállításának részét képezi a milánói Palazzo Isimbardiban.

Az installáció nagyméretű üvegtáblák labirintusát öleli fel, amelyet kézműves olvasztott üveg módszerrel készítettek. Ennél a technikánál az üveget olvadt állapotba hevítik, majd egy kézzel készített formára öntik. A folyékony üveg természetesen saját súlya és gravitációja hatására szétterül és leülepszik, ami meghatározza egyedi szerves textúráját az anyagon belül.

A Velcovsky installációjában használt panelek Európa legnagyobb üvegkemencéjében készültek. Úgy tervezték őket, hogy demonstrálják a márka technikai tudását, és olyan teret teremtsenek a látogatók számára, ahol pihenhetnek.

A kiállításon a svéd Claesson Koivisto Rune stúdió új világítási kollekciója is helyet kapott, amely asztali lámpákat és mennyezeti lámpát tartalmaz. A Nebula nevű kollekcióban kétféle izzószerű asztali lámpa sorozat található, amelyek diffúz üveglencsét használnak a fény felfelé továbbítására.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A kiállítás további darabjai közé tartozik Maria Culenova Lasvit vezető tervezőjének installációja, amely hajtogatott rétegelt lemez és réz rétegeket használ egyedi világítási modulok létrehozásához, valamint a kanadai tervezőpáros Yabu Pushelberg világítási kollekciója.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb