„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az Adam Sheet egy vízálló biotextília, amely almahulladékból készül.

A japán Sozai Center tervezőstúdió megalkotta az Adam Sheet terméket, egy mosható és karcálló bioanyagot, amely bioplasztikkal kevert almatörköly maradékából készült.

A stúdió alapítója, Shotaro Oshima és csapata a japán Aomori prefektúrából – az ország egyik vezető almatermő területéről – megmentett almapogácsa felhasználásával hozta létre a földszínű biotextíliát.

Az Adam Sheet egy áttetsző, pöttyös anyag, amely a maghéj “minden részéből” készült, beleértve a gyümölcshúst, a héjat, a magokat és a szárat. A Sozai Center finom porrá őrölte a maghéjat, amelyet Oshima szerint először a megfelelő nedvesség- és cukortartalomra állítottak be.

Ezt követően a grépfrútport egy kis mennyiségű bioalapú polivinil-kloriddal (PVC) kombinálták, hogy a kész lapot összekössék.

“A lap majdnem 87 százaléka tiszta almatörkölyből készült” – mondta Oshima, hozzátéve, hogy az anyag nem tartalmaz fosszilis eredetű műanyagot.

A tervező a szezonális gyártási folyamatot a borkészítéshez hasonlította, és elmagyarázta, hogy az anyag színe “évről évre változik, az almatétel nedvesség- és cukortartalmától függően”.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az Adam Sheet játékos módon az Adam almákról kapta a nevét, és az Aomori prefektúrában évente keletkező nagy mennyiségű almahulladékra válaszul tervezték – ami Oshima szerint “nagy problémává” vált.

Mivel azonban élelmiszerhulladék és bioműanyag keverékéből készül, az almából készülő Adam Sheet valószínűleg nehezen – ha nem egyáltalán – válik újrahasznosíthatóvá.

Az anyagbóleddig bank- és utazókártya-tokokat, valamint kis keresztpántos erszényeket készítettek. Oshima elmondta, hogy a Sozai Center jelenleg az anyag határait teszteli, és tervei között szerepel az anyag divatba, bútorba és belsőépítészetbe való átalakítása.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb