„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

EnergyFriendHomeKiemeltkonnyuszerkezetes haz

Az acélszerkezetes készházak előnyei

ENERGIATAKARÉKOS, KIVÁLÓ HŐ – ÉS HANGSZIGETELŐ

A “Energy Friend Home” építési rendszer kiemelten energiatakarékos építési forma, mivel a jelenleg érvényben lévő hőtechnikai szabványt több mint 300%-kal túlteljesíti.
A+ energiaosztályba tartozik. A “Energy Friend Home” építési rendszer átlagos hővesztesége (U(k)=0,09-0,14 W/m2K)(típusfüggő).

Fűtési, hűtési üzemeltetési költsége akár 60%-kal kevesebb, mint egy modern téglaépületnek, ezért a környezetre gyakorolt káros hatása elenyésző.
A gázárak folyamatos emelkednek.

A “Energy Friend Home” rendszer geotermikus hőszivattyús fűtési-hűtési rendszerrel kiválóan üzemeltethető, így a fűtési, hűtési költség a jelenlegi villamosenergia árakkal egy 100m2-es épület esetében havi 10 ezer forint.

A KLÍMAKOMFORT IGEN KEDVEZŐ

A jól szigetelt falszerkezetünk nagyon könnyen felfűthető, lehűthető. A hagyományos tégla, beton falak télen nehezen fűthetők ki, nyáron viszont a nappal fölmelegedett falak este visszasugározzák a szobába a nagy meleget (lásd vasbeton panel). Ha kiszellőztetett falszerkezetünket választja, akkor garantáltan összehasonlíthatatlanul jobb komfortérzete lesz egy ilyen épületben, mint egy más módon kivitelezett házban.

KÖRNYEZETBARÁT

Az acél újra felhasználható. Az acélszerkezet profiljainak gyártása folyamán 0,01% alatti hulladék képződik.
Az acélszerkezetet a faszerkezetekkel szemben nem kell vegyszerekkel kezelni, hogy megóvjuk a kártevő bogarak, víz, valamint a tűz ellen, ezért sem a természetet, sem a benne élők egészségét vegyszerekkel nem szennyezzük.

VERSENYKÉPES ÁR

Anyagtakarékos, mert a gyártás során nincs hulladék. A kis súly miatt alacsony a szállítási és rakodási költség, daruzni csak az igen nagyméretű tetőszerkezetek esetében indokolt.
A rendkívül gyors kivitelezés miatt lényegesen kedvezőbb a munkadíj költsége, ennél az építési módnál egyértelműen a vásárló 60-65%-ban építőanyagot vásárol, míg a munkadíj 35% körüli. A hagyományos építőiparban a munka és az anyagköltség aránya 50-50% körüli.

ERŐS, SZILÁRD, STABIL SZERKEZET

Garantáltan földrengésbiztos építési rendszer. A 12-es fokozatú Mercalli földrengés skálán, a 11-es fokozatig megőrzi stabilitását.
Akár 4 szint is biztonsággal építhető belőle.
A vizsgálatból kiderült, hogy a könnyűszerkezetes acélvázas épület kiállja a földrengés tesztet.

A földrengésvizsgálatban első lépésként olyan alaprezgéseket kellett a modellépületre bocsátani, amelyekből annak dinamikai tulajdonságai, alapvető paraméterként a sajátfrekvenciája meghatározható.
Ehhez egy állandó amplitúdójú, de fokozatosan növelt frekvenciájú szabványos szinushullám alakú rezgést alkalmaztak. A sajátfrekvencia ismeretében választható olyan irányú és mértékű földrengés az adatbázisból, amelyekre várhatóan érzékeny az adott mintaépület.
A választás a kaliforniai El Centróban (1940) és a romániai Vrancea területén (1986) bekövetkezett földrengések rezgésmintáira esett. A végrehajtott földmozgási szimulációknak a modellépület – az előzetes várakozásokat is meghaladóan – kiválóan megfelelt, hiszen a vizsgálati értékek mindegyik terhelés esetén számottevően meghaladták a magyarországinál sokkal szigorúbb romániai szabványban meghatározott határértékeket. A fenti két földmozgás rezgésképének sérülésmentesen megfelelt az épület.

ANYAGI BIZTONSÁG

Mivel a kivitelezési idő rendkívül rövid, a kivitelező árgaranciát biztosít a Kedves Megrendelő felé, így nem fordulhat elő, hogy nem várt költségek lépnek fel az építkezés folyamán.

GYORS, TISZTA KIVITELEZÉS

Egy átlagos családi ház teherhordó szerkezete a födémmel és a tetőszerkezettel együtt kb. 5-7 nap alatt megépíthető és 2 hónap alatt kulcsrakészen átadható. Nincs szeméthalom és építési törmelék. A kertet nem teszi tönkre az építkezés.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

MÉRETPONTOS TARTÓS

Az acél egyenes, egyenletes anyagszerkezetű, méretpontos, nem vetemedik, nem szárad ki, nem reped, utólag nem mozog.
A tartószerkezetre 30 év garanciát vállalunk. A horganyzott acél élettartama,száraz közegben, legalább 150 év.

NINCS KEDVEZŐTLEN LEÁRNYÉKOLÓ ÉLETTANI HATÁSA

Az acél vázszerkezet oszlopai viszonylag ritkán helyezkednek el (40-50 cm-ként) szemben a vasbeton 10×10 cm-es vagy sűrűbb acélhálójával. Egy acélszerkezetű épületben kb. ugyanannyi acél van beépítve, mint egy hasonló méretű vasbeton épületbe.

NAGYOBB LAKÓTERÜLET

A falazott szerkezetekhez képest kb.10-12%-al nagyobb a hasznos alapterület. Ez 100m2 külső alapterületű 38cm-es falakkal készült épületnél 10m2-rel (egy félszobával) nagyobb, aminek a m2 árát a vevő megtakarítja.

TŰZVÉDELEM

Az épületszerkezet kizárólag nem éghető anyagokat tartalmaz. A tűzállósági határértéke, a szabványban előirtat jóval meghaladja, melyeket az ÉME engedély kiadásakor is vizsgáltak.
Speciális igény esetén akár 4 órás tűzvédelmi érték is elérhető, ami az építőiparban páratlan eredmény.

KIVÁLÓ A HANGSZIGETELŐ KÉPESSÉGE

A téglaházakkal szemben magasabb akusztikai hanggátlás, mely igény szerint tovább növelhető, kimondottan hang és hőszigetelő anyagok alkalmazásával.

KÖTETLEN ALAPRAJZI TERVEZHETŐSÉG

Nincs modulméret, ezért nincsenek méretmegkötések. Íves falak, kör alakú helyiségek és nyílások egyszerűen kialakíthatók. Akár 28 méteres alátámasztás nélküli rácsostartó tetőszerkezet is kivitelezhető.
A későbbiekben könnyedén átalakítható az épület belső elrendezése, mivel a válaszfalak 75%-a nem teherhordó. A falszerkezet csavarkötésű, azért roncsolásmentesen szerelhető az acélszerkezet.

VILLÁMVÉDELEM

Családi ház nagyságrendű épületek tekintetében a szükséges villámvédelmi fokozat VO0. Ez a fokozat azt fejezi ki hogy az épület kis villámvédelmi érzékenysége és veszélyessége miatt semmiféle villámvédelemre nincs szükség.
Az épület acélszerkezete 2 helyen bontható védőföldelést kap.

EGÉSZSÉGES LAKÓKÖRNYEZET

A lakás azonnal beköltözhető a szerelt technológiának köszönhetően, ugyanis a falakban, födémben szárazépítészeti elemeket alkalmazunk. Fával szemben az acélt gombák, rovarok, rágcsálók nem támadják meg, nem kell vegyszerekkel kezelni. Nem korhad, nem rothad és nem öregszik el.
A felhasznált gipszkarton, vagy gipszrost anyagú falszerkezet természetes alapanyagú, mely nem okoz semmiféle betegséget, vagy allergiát. Mivel a téglafalakkal szemben a gipszkarton falak a mögöttük található hőtükrös fóliával és a nagy mennyiségű hőszigeteléssel melegebb burkolatú felületet képeznek, lényegesen kisebb az esély arra, hogy valaki megfázzon a falak mellett.

ÉVSZAKTÓL FÜGGETLEN AZ ÉPÍTÉS

A szerkezetépítésnél nem alkalmazunk vizes technológiát, így fagyveszély nem hátráltatja a munkákat. A nagyon gyorsan tető alá kerülő lezárt épületben bármilyen időjárási viszonyok között lehet munkát végezni.

KÖNNYŰ RÖGZÍTÉS A FALHOZ ÉS A FÖDÉMHEZ

Egy téglaházban nem egyszerű feladat a különböző képek, konzolok rögzítése, hiszen a vakolatba nem rögzíthetünk, a tégle pedig üreges szerkezetű, így sok esetben a vakolat is megsérül egy ilyen műveletnél.  A szárazépítés minden feladathoz kínál egyszerűen beépíthető rögzítőelemeket. Akár többszáz kilógrammos terheket is egyszerűen fel lehet rögzíteni 2-3 perc munkával.

MŰSZAKI, MINŐSÉGI BIZTONSÁG

 • A technológia ÉMI alkalmassági bizonyítvánnyal rendelkezik.
 • Minden épületünk összes munkafázisáról fotókat készítünk nagy részletességgel, melyet az építkezés végén a megrendelőnek az összes dokumentációval együtt átadunk. Egy 100 m2-es családi ház kivitelezése folyamán kb. 3-4000 fényképfelvétel készül.
 • Egyetlen minősített kivitelező csapat végzi a fal, tető és a födémszerkezet munkáit, így kizárt, hogy bármilyen félreértés, méreteltérés előforduljon a munkák folyamán. Nem kell a kőműves, ács, vasbetonszerelő munkáját összehangolni, ezzel nullára csökkennek a hibalehetőségek.
 • Folyamatosan megtekinthetőek a kivitelezés alatt lévő épületeink, illetve több referenciaházunk akár évekkel a használatbavétel után is megtekinthető és tapasztalat gyűjthető a Kedves Tulajdonosoktól.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

9 hozzászólás

 1. Üdvözlöm!

  Érdeklődök, hogy építési engedély nélküli, tehát konténerház készítésével foglalkoznak e.
  Lakáscélú 50m2 körüli érdekelne.
  Ha igen akkor várom jelentkezésüket.
  Köszönettel: Kocsis Róbert

 2. A kérdésem hasonló, megszabhatom-e én a ház méretét, szintén lakásnak szeretném, a saját telkemen. Dimény Zsuzsa

 3. Oktatási célra készíttetnék egy 10×20 méteres könnyű szerkezetes épületet, amelynek az eresz magassága kb: 4 méteren lenne. Belül mozgatható falak kellenének 2 méteres magasságig.
  Megfelelő szigetelés téli-nyári használathoz.
  Erre kellene ajánlatot küldeniük.
  A helyszín az építésre Pest Megye területén. Engem a teljes kivitelezés (tervezés, engedélyek,építés) ára és idő intervalluma érdekelne.
  Telefonszámom: 20-9-127-xxx
  Várom válaszukat a megjelölt e-mail címre, vagy telefonon.
  Üdvözlettel: B.B.

  1. Kedves Béla!

   Telefonon keresem pár perc műlva.
   Tisztelettel:
   Nagy Sándor
   Készházportál Kft

   1. Kedves Sándor,

    Tömésházat szeretnék bővíteni könnyűszerkezetes megoldással.. Lehetséges?

    Üdvözlettel,

    L.Letícia

 4. én egy elég nagy passzív házat szeretnék kb 500 nm földszintel és egy 400 nm es tetötérrel 100 nm es terasszal lehetséges e?

  1. Kedves Gábor!
   Természetesen bármilyen méretű és elrendezésű házat megtudunk valósítani.
   Rendszerünkből passzívházak is kivitelezhetőek.
   Kérem a kapcsolat menüben szíveskedjen elküldeni a telefonszámát, hogy feltudjuk hívni.
   Tisztelettel:
   Nagy Sándor
   cégvezető

 5. Erdeklodnek, hogy a konnyuszerkezetes haz vagy a teglaepetisu faval futheto haz energiatakarekosabb?Van olyan, hogy konnyuszerkezetes haz faval futheto?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb