„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Autót az autógyárból, házat a házgyárból. Pár nap alatt szerkezetkész családi házat gyártunk!

Mindenkinek egyértelmű, hogy ha egy új autót vásárol, akkor azt az autót üzemben, ipari körülmények között és a legtöbb esetben robottechnika segítségével gyártják és állítják össze a legújabb technológiákat felhasználva. 

Amikor családi ház építésről beszélünk, szinte mindenkinek az jut az eszébe, hogy jönnek a kőművesek, ácsok, burkolók és egyéb építőipari szakmunkások és egyszer csak elkészül a családi házunk. Pedig külföldön, nálunk sokkal fejlettebb országokban katalógusból választják az építtetők a házakat és robotizált üzemben készülnek el a fal, tető és födém elemek, sőt már arra is létezik példa, hogy a burkolást is üzemben készítik. Ezzel lerövidítik a kivitelezési időt és precíz munkavégzést tesznek lehetővé szakmunkások minimális igénylésével. 

Hazánkban olyan szintű építőipari munkaerő hiány van, hogy lehetetlen az igényeknek megfelelő mennyiségű és minőségű családi házat felépíteni a következő években.

Elég megpróbálni egy festő vagy burkoló brigádot keresi egy lakás felújításhoz és a legtöbbször több hónappal előre kell időpontot foglalni. Persze vannak kivételek, de azokkal nem kellene dolgoztatni, hiszen okkal nincsen munkájuk ebben a dömping időszakban. 

A www.kp.hu munkatársai az elmúlt 20 évben több száz családi házat építettek, melyek mindegyike kivétel nélkül prémium alapanyagokból és kiemelten hőszigetelt technológiákkal valósultak meg. 

Minden évben egyre több technológiai újítást léptettünk életbe az új családi házaink kivitelezése során. 11 évvel ezelőtt mikor bevezettük a 3 rétegű ablaküvegezés alkalmazását furcsán néztek ránk, de így történt ez 8 évvel ezelőtt amikor alapfelszereltség lett a lakásszellőztető rendszer, majd 6 évvel ezelőtt az alapkivitelben is szereplő okosház vezérlés alkalmazása.

Az elmúlt pár évben tovább javítottunk a hőszigetelésen, egyedi hőszigetelési megoldásokat alkalmazva, így még sokkal hőhídmentesebben kivitelezzük házainkat és a passzív házak megkerülésével ma már igazi energiatöbbletet előállító aktív házakat építünk napelemek, vagy akár szélenergia felhasználásával. Tehát ma már nem álom, hanem valóság a teljesen nulla rezsiköltség, vagy akár az, hogy energiatöbbletet termel a ház. 

2018-2019-ben több lépcsőben teljesen átállunk a faszerkezetes és acélszerkezetes házak esetében az üzemi előregyártásra, mely sokkal kevesebb hibalehetőséget rejt, precízebb kivitelezést biztosít, valamint szinte teljesen nullára csökkenthető az építési helyszínen keletkező hulladék. A robotizált üzemi előregyártásnak köszönhetően a szerkezetépítést akár 6x, a kulcsrakész kivitelezést akár 2x gyorsabban tudjuk megvalósítani. 

Az üzemi szerelés egyetlen egy hátránya a rengeteg előnnyel szemben, hogy mindent előre pontosan meg kell tervezni, tehát a helyszínen semmilyen improvizálásra a Megrendelőknek nincs lehetősége, mert az üzemben minden fal méretpontosan elkészül, minden szerelvény helye kialakításra kerül és ezen módosítani az építési helyszínen már igen költséges feladat.

Tehát az üzemben előregyárott házaink több előkészítést igényelnek annak érdekében, hogy később sokkal precízebben, gyorsabban elkészülhessenek anélkül, hogy bármin is változtatni kellene. Ez olyan mint az autógyártás, utólag maximum egy optikai tuningot kérhetünk az autóra, de az összes többi a gyárban elkészül.

Egy éve már három különböző pénzügyi minősítőtől megkaptuk az “A” vagy a “AA” kategóriás pénzügyi minősítést és két éve bevezettük az ISO minőségbiztosítási rendszert. 

2018. december 5-től bemutatótermünk, értékesítési és műszaki osztályunk, valamint 2019 tavaszától a teljes családi ház üzemi gyártásunk Tökölre költözik egy teljesen új üzembe, így helyben megtekintetik az érdeklődőink a házaink gyártását, kivitelezését, valamint a különböző épület elemeinket ahol tervezőink, építési szakértőink tanácsokkal látják majd el az ügyfeleinket. Cégünk két különböző pályázaton sikeresen szerepelt és az elnyert összeg felhasználásának segítségével két darab, modern hőszigetelő elemeket előállító üzemet építünk, melyet tavasszal veszünk birtokba. Az innovatív hőszigetelő anyagok gyártási folyamatát élőben meg lehet majd tekinteni. 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

2019. tavaszra tervezzük, hogy Budapest egyik legnagyobb forgalmú bevásárló központjának parkolójában felépítünk egy nulla külső energiával üzemelő bemutató házat, melyet egész évben működés közben meg lehet majd tekinteni. 

Ha ön szeretne egy nagyon precíz összeszerelésű, gyors és kiemelten energiatakarékos acélszerkezetes, faszerkezetes, vagy ThermoBurok családi házat építtetni, keresse kollégáinkat!

Az alábbi cikkünkben (https://kp.hu/szerkezetkesz-csaladi-haz-epites-budapesten-15-ora-alatt-time-lapse-videoval/) és a lenti videóban megtekintheti, hogy másfél nap alatt, hogyan építettünk egy szerkezetkész családi házat.

A helyszíni szerelést megelőzte egy egynapos robotizált üzemben történő falszerkezet és tetőszerkezet szerelés.

A szerkezetet üzemben nagypaneles építési módszerrel összeszereltük, így  panelizált falszerkezetben már a gyárban elhelyezésre kerültek a hőszigetelő anyagok, a villamos szerelés és a gipszkarton rendszer a párazárással együtt.

Partnereket keresünk nagypaneles acélszerkezetes és faszerkezetes családi házak kivitelezéséhez Magyarország és Szlovákia területéről.

A nagypaneles építési móddal megtakarítjuk a kivitelezők számára a szerkezetépítési feladatokat és így a partnereink is jobban tudják organizálni munkaerejüket a befejező feladatokra, úgy, hogy a kivitelezés nagy része egy nap alatt a helyszínen összeszerelésre kerül. 

Partnerek jelentkezését az alábbi emailon várjuk: partner@kp.huKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb