„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Építőipari lexikon

Atomenergia

Pártolói a legtisztább energiának tartják, ugyanakkor a gazdaságilag fejlettebb országokban már valamiért mégsem szeretnek ilyen erőműveket építeni a 70-es évek óta… Az alapanyag itt az urán, ami szintén el fog fogyni, úgy, mint a kőolaj, ráadásul a kitermelése szintén környezetszennyező.
Ha egy atomerőműben baleset történik, akkor az igen súlyos következményekkel jár.
Mindenki hallott a csernobili balesetről, ami nagyon sok emberéletet követelt. Hatására még sokkal többen megbetegedtek, fejlődési rendellenességekkel születtek. A radioaktív szennyezés mindig világméretű. Ha nem történik baleset, akkor is előkerül a másik probléma, hogy mi történik a normál használat eredményeként kiégett fűtőelemekkel, sugárfertőzött ruhákkal, eszközökkel? A felezési idő, míg ezek a hulladékok ártalmatlanná válnak, ezer években mérhető.
A ma alkalmazott legjobb tárolási mód, az úgynevezett „ideiglenes” tárolás a föld mélyén, betonba ágyazva. Valóban ideiglenes, mert a betont megeszi, elmállasztja a radioaktivitás, ha ez nem történne, sem lenne jobb a helyzet, mert a beton ilyen időtávlatokban gondolkodva nem túl stabil anyag, közel sem tart ki a felezési idő lejártáig. Utána mi lesz? Nem tudjuk azt sem, hogy mennyi radioaktív hulladék süllyedhetett már az Északi-tengerbe?
A pártolók azt szokták mondani, hogy a tudomány meg fogja oldani ezt a problémát. Ne hárítsuk azonban a felelősséget az utánunk jövőkre! Akkor lehetne felelősséggel használni atomenergiát, ha ezekre a kérdésekre már lenne valódi megoldás.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb