„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Alacsonyan lejtő tető nyújt védelmet a Mornington-félszigeten lévő tömbházaknak

Mély ereszes tetővel ellátott, alacsonyan lejtő tető borítja a Merricks Farmhouse-t, egy betontömbházat Ausztráliában, amelyet a dél-afrikai Michael Lumby Architecture építésziroda tervezett a brisbane-i Nielsen Jenkins irodával közösen.

A Melbourne délkeleti részén, a Mornington-félszigeten található, szőlőültetvényekre és a tengerre néző lakóház a helyi parasztházakra utal, és a Michael Lumby Architecture és a Nielsen Jenkins tervei szerint “menedéket” nyújt a kitett tengerparti környezetben.

A Merricks Farmhouse egy nagy, nyitott terű nappaliból és hat hálószobából áll, amelyek egy udvar körül helyezkednek el. Az otthont a stúdiók a költségek csökkentése és a tájra való összpontosítás érdekében választották. Egy fallal körülvett bejárati udvar mögé rejtve egy kavicsos út vezet a ház központjában lévő buja zöld udvarra, amelyet a csapat a legfontosabb “szobaként” fogott fel.

Ahelyett, hogy ezt az udvart egyetlen térfogattal burkolták volna be, az építészek az otthont kis kertekkel elválasztott tömbökre osztották fel, így lehetővé téve a bepillantást a környezetbe, ugyanakkor megőrizve a magánélet érzését.

A Merricks Farmhouse nagy tetőszerkezete kifelé nyúlik, hogy a teljes kerületet, beleértve az északi oldalon lévő, szabadtéri főzőterasszal ellátott teraszt is, védelmet nyújtson. A kör alakú medence formáját a mezőgazdasági víztároló tartályoktól kölcsönzi, és motívummá válik, amely az udvaron és az otthon bejáratánál lévő kis medencékben is megjelenik a projektben.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Belül az otthon nagyméretű tetőszerkezetét sötét faburkolat fejezi ki a szabadon hagyott tömbfalazat felett, amelyet fa burkolatok és polcok lágyítanak. Mivel az otthonban csak két állandó lakó lakik, a többi hálószoba pedig a vendégek számára van fenntartva, az északnyugati szélének lezárásával “összehúzódhat”, így egy egy hálószobás pavilon jön létre.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb