„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Adaptív újrafelhasználás: raktárépületek csoportjából lett lakóház és magánpraxis

Az ügyfél egy olyan helyet keresett, ahol élhet és dolgozhat a Belga Sint-Niklaasban. Végül egy lakóházakból és egy raktárból álló ingatlanra bukkant, amely az egész területet lefedte, és alig hagyott szabad felületet.

A tulajdonosoknak az volt a szándékuk, hogy ott éljenek, és egyben rendelőt is indítsanak; álmuk volt, hogy ne csak egy magánrendelőt indítsanak, hanem egy olyan helyet, amely alkalmas a co-workingre, lehetővé téve a szakterületek közötti átjárást. A helyszín központi elhelyezkedése a városban, a pályaudvar közelében, lehetőséget adott az elképzelésnek a mobilitás hatásának csökkentésére, ezáltal a projekt fenntarthatóbbá tételére. Az ingatlan a Mercatorstraat utcában található, Sint-Niklaas központjában.

A belga városok számára ma jellemző kihívás, hogy a 19. és 20. század eleji városszerkezetüket élhetőbbé és fenntarthatóbbá tegyék anélkül, hogy minden gazdasági vagy termelő tevékenységet elűznének. A legtöbb ilyen területre jellemző az ipar és a lakóépületek keveredése, a magas területfoglalás, a szabad területek elkeményedése és a talajszennyezés. Mára az ipar nagy része elköltözött ezekről a területekről, és az infrastruktúra idővel kis méretű magántulajdonosok között parcellázódott fel. A “pitting” az egyik olyan stratégia, amelyet sok város beépít a városfejlesztési politikájába ezekkel a területekkel kapcsolatban, hogy elkerülje a tabula rasát. A tmSN House ezt radikális módon teszi.

A BLAF Architecten már régóta foglalkozik a casco mint fenntartható építészeti forma gondolatával. Ebben az esetben a casco adott volt. Az L alakú telek szinte 100%-ban foglalt volt. Az utcára néző épület egy lakóház volt, a mögötte lévő többi épület pedig gyártóhelyiség.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Sebészi pontossággal vágták ki a legkevésbé értékes részeket, hogy fényt és szabad teret hozzanak létre a telken. A legértékesebb részeket összevonták, és üressé, alkalmassá tették. Ez a “lyukasztási” művelet egy kis “Hinterhof”-ot hozott létre, amely ideális környezet egy családi ház számára. Az utcára néző házat munkateremmé (pszichiátriai csoportpraxis) alakították át.

Mint egy csiga a héjában, úgy illesztették be ezeket a cascókat egy új favázas szerkezetbe, amelyből egy otthon belső terét alakították ki. A casco és a favázas otthon közötti köztes terek új kapcsolatokat teremtenek a belső és a külső között, segítenek megszervezni a programot a telken, és láthatóvá teszik a casco nyers tégláját a belső térből. A kialakított nyitott tereket vízgazdálkodásra és zöldítésre használják. Segítenek a városi hőstressz elleni küzdelemben és növelik a biológiai sokféleséget.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb