„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A MIA Design Studio szalmapavilonja a természetet tartja a modernitás középpontjában

Amikor egy építészeti rendezvénytér tervezésével bízták meg, a vietnami MIA Design Studio olyan dolgot akart létrehozni, amely a hely organikus szépségét modern hangulattal emeli ki. “Amikor először érkeztünk a helyszínre, azonnal éreztük a természet jelenlétét, a különböző zöld növényeket, és azt, hogy ezt a tervezésünk során mindvégig érvényesíteni kell” – mondja a csapat.

“…Ezért úgy döntöttünk, hogy olyan szerkezetet hozunk létre, amely képes beleolvadni a környezetébe, a különleges tulajdonságaival, mely mind a keveredésről, a könnyedségről, a rejtőzködésről, a behatolásról szólnak. Egy olyan organikus szerkezet, mint a szalmabála, amely a hátsó kertben ül”.

A MIA Design Studio minimalista szalmapavilonja a természet által körülvéve, a háttérben Ho Si Minh-város felhőkarcolóival.
Nappali légi felvétel a MIA Design Studio szalmapavilonjáról.
Közelkép a MIA Design Studio szalmapavilonjáról egy Ho Si Minh-városi parkban.

Abból a meggyőződésből kiindulva, hogy “a szalma az emlékezet képe, amely a vietnami vidékhez tartozik”, a Nguyen Hoang Manh vezető építész által vezetett MIA csapata egy olyan keretet épített, amely a nyári betakarítás után összegyűjtött szalmakupacra emlékeztet.

Nappali közelkép Ashui minimalista szalmapavilonjáról Ho Si Minh-városban.

A Ho Si Minh-város Thủ Đức nevű külvárosának parkjában álló pavilon az Ashui építőipari médiavállalat megbízásából készült a 2021-es kiállításra és díjátadó ünnepségekre. Ezen igények megkönnyítése érdekében a MIA Design Studio a prezentációk számára egy fából készült platformmal kezdte, majd azt egy fémrácsos szerkezettel vette körül, ami lehetővé tette számukra, hogy a fadeszkákat stratégiailag merőleges szögben helyezzék el a rácson keresztül.

Ez a háttér egy patakkal szemben helyezkedik el a nézők számára kialakított nagy területtel szemben, amelyet egy keskeny fából készült gyalogoshíd köt össze. Éjszaka a szalmapavilon fényárba borul, a földszintről sugárzó izzókkal megvilágítva. A rácsszerkezet egyfajta alakváltó jelleget kölcsönöz a szerkezetnek, ahogy a nézők változtatják a pozíciójukat, és a különböző szögek különböző perspektívákat biztosítanak. A rács és a háló áttetsző jellege azt a célt szolgálta, hogy a “szalma” egyszerre emelkedjen ki a környező gyümölcs- és zöldségkertekből álló tájból és olvadjon bele abba.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 
Éjszakai légi felvétel a MIA Design Studio minimalista szalmapavilonjáról Ho Si Minh-városban, Vietnamban.
A padlóvilágítás éjszaka új életet lehel a minimalista szalmapavilonba.

“A szalma olyan egység, amely képes teljesen beleolvadni a természeti környezetbe” – magyarázzák az építészek. “Nem parádézik a formákkal, valamint az anyagokkal, reméljük, hogy képes megjelenni és eltűnni az idő múlásával, anélkül, hogy közvetlen kölcsönhatásban lenne magával a kerttel. A legperspektivikusabb módon ez egy olyan építmény, amely nem károsítja a meglévőt, simán beleolvad a környezetbe”.

Közelkép a drótfonatos pavilonról éjszaka.

A MIA átgondolt kültéri tervezéséért jelölték a 2021-es Architecture Masterprize-re, és döntős volt a 2021-es Architizer A+ díjra. A MIA Design Studio 2003-ban kezdte meg működését Ho Si Minh-városban. A ma már több mint 50 építészt, belsőépítészt és technikust foglalkoztató cég vezérelvei közé tartozik a fenntarthatóság iránti elkötelezettség, hogy “biztosítsuk, hogy a mai tetteink és döntéseink ne gátolják a jövő generációinak lehetőségeit”. Az anyagok, az energia és a fejlesztési terület felhasználásában igyekeznek hatékonyan és mértékletesen eljárni.

A modernista mozgalom nagy tisztelőiként a cég “formai egyszerűségéről [és] a belső és külső tér folyékony terekbe való integrálásáról ismert, különös tekintettel az egyes projektek táji és éghajlati viszonyaira”.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb