„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Zaha Hadid Architects bemutatja a Roatán Próspera lakótelepet Hondurason

A Zaha Hadid Architects egy moduláris lakópark projektet tervezett egy Honduras közelében fekvő szigetre, ívelt tetőkkel és lekerekített erkélyekkel ellátott otthonokkal, amelyeket a lakók teljesen személyre szabhatnak.

A ZHA-t néhai Zaha Hadid építész alapította 1980-ban. Most Patrik Schumacher építész vezeti. A Roatán Próspera egy lakóközösség, amelyet Honduras partjainál fekvő karibi Roatán szigeten terveznek megépíteni. A komplexum kivitelezését az idei év végén tervezik megkezdeni.

A projekt teljesen moduláris felépítésű lesz, amely favázas rezidenciákból áll, ívelt palapa tetőkkel, tágas terekkel, lekerekített erkélyekkel és zöldfelületekkel. A formatervezést az építészek elmondása szerint a régió hagyományos építési technikái inspirálták. A Zaha Hadid Architects Honduras szárazföldi részén tanúsított erdőkből származó fát kíván felhasználni, arra fókuszálva, hogy lokalizált ellátási láncot fejlesszen ki a projekt környezetbarátabbá tétele érdekében.

A cég az AKT II számítástechnikai mérnökökkel dolgozik egy egy terv kifejlesztésében, amely felvázolja azokat az elemeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy Roatán Próspera anyaghulladék nélkül épüljön fel. A javaslatban a Roatán Próspera moduljait a helyszíntől távol gyártják és helyi hálózatok segítségével szállítják a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése, valamint a helyszínen élő vadak károsodásának megakadályozása érdekében.

A komplexum leendő lakói hozzáférhetnek a ZHA Számítástechnikai és Tervezési Csoportja által kifejlesztett digitális paraméteres szoftverhez, amelyben testreszabhatják házmoduljuk méretét, elrendezését és berendezését.

“Ez a digitális platform a szabványosított alkatrészek különböző konfigurációit alkalmazva egyedi lakóhelyeket hoz létre, így megfelelnek minden háztulajdonos igényének” – tette hozzá a cég.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az interaktív platformon keresztül a lakosok a “voxelek” segítségével választják ki személyre szabott egységük helyét és méretét. Ezzel a cég exkluzív jogot ad a leendő háztulajdonosnak az általuk kiválasztott apartmanra. Egy egyedi voksel mérete 35 négyzetméter, négy méter magas. A háztulajdonosok akár csak egy vokselt vagy akár ötöt is felhasználhatnak egységük megépítéséhez, ami 15 000 egyedi elrendezést tesz lehetővé.

A lakók teljes egészében, igényük szerint személyre szabhatják az egyes lakóegységeket.

A folyamat részeként a felhasználók megtervezhetik egységük elrendezését, és számos bútorkészlet és modul közül választhatnak, vagy kapcsolatba léphetnek a helyi gyártókkal, egyedi darabok igénye esetén. A cég szerint az anyagok és az építési módszer lehetővé teszi a gyors összeszerelést és szétszerelést, amely a lakók számára lehetővé teszi a berendezésük bármely részének újrakonfigurálását vagy újrahasznosítását.

A Hilson Moran környezettechnikai tanácsadóval kidolgozott passzív stratégiák célja az épület energiafogyasztásának csökkentése. Ez a tervezet tartalmaz egy párátlanító rendszert, amely eltávolítja a vizet a légkörből, és megszűri azt a lakóházakban és a napelemekkel ellátott árnyékoló előtetőkben történő használatra.

“A tervezés ezen része kiemelten a fenntarthatóságra alapul, és szerves részét képezi Roatán Próspera jövőképünknek” – tette hozzá Erick A Brimen, a Honduras Próspera LLC vezérigazgatója.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb