„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Diana Kellogg Architects egy ovális iskolát hozott létre az indiai Thar-sivatagban

A New York-i székhelyű Diana Kellogg Architects stúdió a nőiesség szimbólumait kereste Indiában egy helyi homokkőből készült, ovális alakú all-girls, azaz csak lány-iskola kialakításához. Az észak-indiai Thar-sivatagban található Rajkumari Ratnavati leányiskola több mint 400 öt és tizenhat év közötti lány oktatása és tanítása céljából épült.

A Diana Kellogg Architects elmondása szerint a stúdió a nőiesség és a közeli homokdűnék párosítható szimbólumait kereste, hogy egy erődszerű szerkezetet hozzon létre, amely beolvad és egyben kiemelkedik a tájból. Az ovális alak a nőiességet reprezentálja, és a végtelenséget szimbolizálja.

A helyileg előállított, kézzel faragott homokkő felhasználásával épült, 836 négyzetméteres erődszerű szerkezet három kör alakú elemből áll. Ezek egy nagy falat alkotnak, amely körbeveszi az iskola kerületét, egy ovális udvart alkotva. A kőfalak egyes részei perforáltak, hogy lehűtsék és árnyékolják a naptól az iskolát.

A fából készült ajtók az udvarból egy számítógépes központba és további 10 tanterembe vezetnek, amelyeket kanyargós folyosók sorozata köt össze. A tantermekben lévő klerestori ablakok szolgáltatkják a természetes megvilágítást, egész nap, és lehetővé teszik a természetes szellőzést. A perforált falak között egy rámpa árnyékos folyosót képez, amely egészen a tetőre vezet. A perforációk a hagyományos indiai rácsos Jali konstrukciók újraértelmezései. A járdán kék csempézett mozaik padló húzódik, amely világos és hűvös kontrasztot kölcsönöz a sárga kővel.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Diana Kellogg Architects úgy orientálta az épületet, hogy maximalizálja a szellő áramlásának kihasználását, hogy passzívan lehűtse az épületet. A stúdió vízgyűjtő rendszereket is beépített, amelyek összegyűjtik és újrahasznosítják az esővizet az egész iskola területén. A fényeket és a ventilátorokat energiát szolgáltató napelemeket a tető acélszerkezetére szerelték fel.

Az iskola egy szélesebb projekt részeként épült a CITTA nonprofit szervezet megbízásából, amelynek célja a hátrányos közösségek felszerelése és támogatása az egész világon. Diana Kellogg két másik épületet is építtet az iskola mellett. Ezekben előadó- és kiállítóhelyek, múzeum- és könyvtári helyek, valamint egy női szövetkezet működik, amely hímzési és szövési technikákat oktat.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb