„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Wallmakers eldobott játékokból készült perforált falakkal burkolja be indiai otthonát

A Wallmakers építészstúdió mintegy 6200 kidobott játékot hasznosított újra, hogy megépítse a Toy Storey, egy kör alakú otthon falait az indiai Keralában. A Wallmakers által találóan elnevezett rezidencia a környéken kidobott, újrahasznosításra alkalmatlan játékokat használta fel szerkezeti elemként és díszítésként a külső falakon belül.

A Toy Storey szerkezetét perforált, ívelt falak burkolják, amelyek tömörített stabilizált földtömbökből, mangalore-i csempékből és játékokból állnak, és úgy tervezték, hogy a fényt beszívják, és lehetővé tegyék az otthonon belüli keresztszellőzést. A tetején vascement tető ül.

Négy egyenletesen elosztott bejárat szúrja át a homlokzatot, amelyet egy konzolos veranda ölel körbe, amely a környező zöldövezetre néző szabadtéri teret kínál. Belül az otthon első emeletét nyilvános és privát szegmensekre osztották. A nyilvános felét egy nagy nappali határozza meg, míg a privát felében egy nyitott konyhát és étkezőt találunk, amelyet hálószobák szegélyeznek.

Az egész belső térben japán stílusú shoji paravánokat használnak válaszfalakként, hogy az egyes terekbe fény jusson, és hogy a magán- és a nyilvános területek között kapcsolat legyen.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A telek domborzati adottságai lehetővé tették egy könyvtárat és hálószobát tartalmazó, elzárt alagsori szint hozzáadását, amelyhez a felső szintről egy központi lépcsőházon keresztül lehet hozzáférni. Az épületet egy üvegmennyezettel fedett belső udvar szeli át, amely további napfényt biztosít a belső térnek.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb