„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A wabi-Sabi elvei alapján épített családi házat az Aslam Sham Architects

“Otthont tervezni egy közeli barát számára valóban egyedülálló és kihívásokkal teli élmény, mivel a személyes kapcsolatot ötvözi a szakmai kreativitással. Ez olyan, mintha szívét és lelkét beleönti egy projektbe, mert mélyen megérti az adott személy preferenciáit és vágyait. Amikor Vysakh megkeresett álmai otthonáról alkotott elképzelésével, úgy érezte, hogy egy közös utazásra indulunk, hogy olyan teret alkossunk, amely magába foglalja az ő törekvéseit és tervezési filozófiánkat.” – nyilatkozta az építészeti stúdió a projekt kapcsán.

A wabi-sabi, egy lenyűgöző japán koncepció, ennek a projektnek az alapja, mely arra ösztönöz bennünket, hogy befogadjuk a tökéletlenségekben és az élet mulandó természetében rejlő szépséget. Ez a filozófia áthatja a ház minden aspektusát, így a hitelesség és a nosztalgia szentélyévé válik. A megrendelő szívéhez közel álló angol-indiai építészeti örökségből ihletet merítve a design tudatosan ötvözi a régit az újjal. A ház tiszteleg ennek a stílusnak az eleganciája és varázsa előtt, miközben kortárs színpalettát és olyan dizájnelemeket áraszt, amelyek a modern érzékenységre rezonálnak.

A projekt egyik feltűnő jellemzője a bátor és merész színhasználat. Az élénk árnyalatok átgondoltan épülnek be az egész térbe, tükrözve a háztulajdonos dinamikus személyiségét. Ezek a színek életet lehelnek a belső terekbe, érzelmeket ébresztenek és élénk légkört teremtenek, amely folyamatosan fejlődik.

Egy másik figyelemre méltó elem az újrahasznosított anyagok használata, különösen a régi stílusú bolti fa deszkák használata. Ezek a deszkák, amelyek egy letűnt kor történeteit hordozzák, új életet találnak ebben a dizájnban. Emlékeztetőül szolgálnak az újrafelhasználásban és újrahasznosításban rejlő szépségre, tanúskodnak a fenntarthatósági szempontról, amely aláhúzza a projekt szellemiségét.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A háznak nem az a célja, hogy megfeleljen a hagyományos normáknak, hanem az egyéniség és a stílus egyedi megnyilatkozása. Szerény és leegyszerűsített formája továbbra is mélyen gyökerezik a kontextusában, lehetővé téve, hogy zökkenőmentesen beleolvadjon a környező környezetbe, miközben megőrzi erős identitástudatát.

A ház minden sarkában és részletében megtalálható a tulajdonos álmainak, tervezési filozófiánknak és a wabi-sabi átfogó témának a tükörképét. Ez egy olyan lakás, amely magában foglalja a tökéletlenséget, ünnepli a nosztalgiát, és tartós kapcsolatot teremt a lakók és környezetük között.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb