„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Casa Los Tigres egy minimalista rezidencia Mexikóban

A César Béjar Studio és Fernando Sánchez Zepeda által tervezett, mexikói Csendes-óceán partján található tengerparti házban a lekerekített oszlopok „a tenger által mosott elemeket szimulálják”.

A 465 négyzetméteres Casa Los Tigres Nuevo Vallartában található, Mexikó nyugati Nayarit tartományában, és César Béjar és Fernando Sánchez Zepeda mexikói építészek együttműködéseként jött létre.

A téglalap alakú telken a rezidencia két kötetből áll, amelyek egy központi udvart szendvicseznek be, és hátul helyet hagynak egy másik külső térnek. Ennek a két blokknak nagyon eltérő az átlátszósága: az elülső, északi rész nagyon zárt, míg a hátsó, déli rész – amely nagyobb magánéletet biztosít – sokkal nyitottabb.

“A ház négy homlokzata fokozatosan nyelvet vált, az utcán a legzártabbtól és a leghagyományosabbtól a legnyitottabb és legszabadabban megtervezett háttérig” – mondták az építészek.

Az épület egy ferde cseréptetőt mutat az utcára, a földszinten csak kis ablaknyílásokkal, és egy átjáróval, amely a bejárati ajtóhoz vezet. Belül ez a dupla magasságú kötet egyterű konyhával, étkezővel és nappalival rendelkezik.

A szoba alsó részét sötét faburkolat borítja, míg a felső falakat és a ferde mennyezetet texturált bézs vakolat borítja. A padlóra fektetett nagyméretű kőlapok illeszkednek a vakolat színéhez, amelyet a külső falakon is felhordnak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az udvarra néző üvegpanelek teljesen visszahúzódnak, megnyitva a nappalit a központi szabadtéri tér felé, amely szabadtéri étkezőként szolgál. Egy hosszú, fából készült asztal a trópusi növények ágya előtt van elhelyezve, amely az épület két kötetét összekötő egyszintes burkolat mellett fut. A ház ezen része tartalmaz egy mosókonyhát és egy fürdőszobát, így a ház eleje és hátulja közötti védett megközelítéshez a lakóknak a telek másik oldalán lévő fedett sétányt kell használniuk.

A második, déli köteten belül a hátsó teraszhoz kapcsolódva, nyitott nappaliként berendezve, alacsony ülőalkalmatosságokkal és asztalokkal az alkalmi pihenéshez. A beltérben egy központi lépcső osztja ketté a térfogatot. A földszint másik oldalán egy hálószoba található, az emeleten pedig két további hálószoba és egy erkélyre nyíló fürdőszoba található. Ezek a szobák a fő közösségi térhez hasonlóan vannak berendezve, sötét faburkolattal, kőpadlóval és válogatott dekorációs kiegészítőkkel.

A déli kötet hosszabb homlokzatai a szinte ablaktalan utcai domborzattól eltérően lekerekített oszlopsorokat tartalmaznak, amelyek nagy üvegtáblákat kereteznek. A hátsó kertben több trópusi növényzet, úszómedence, nyugágyak és függőágy adják az otthon minimalista, mégis nyugodt hangulatát. A visszafogott és összefüggő anyag- és színpaletta a bel- és kültéri terekben, valamint a részletekre való összpontosítás emeli az építészetet és a belső tereket.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb