„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

A világ legdrágább családi háza berendezve 400 milliárd forint

Mukesh Ambani dúsgazdag indiai üzletember ennek a gigalomán épületnek a tulajdonosa. A gazdag család kívánságait hatszáz személyes személyzet várja és teljesíti.

India első, a világ 4. leggazdagabb embere, az 53 éves Mukesh Ambani 29 milliárd dolláros (több mint 5 billió forint) vagyonának nagy részét a Reliance Industries vállalatnak köszönheti. Az egész építkezős, házépítős projektbe ki más, mint felesége Nita rángatta bele. Nita egyik amerikai útja során New Yorkban a Central Parkra néző Mandarin Oriental hotelben szállt meg és annyira lenyűgözte a szálloda, az ázsiai sítlusú enteriőr, hogy otthonnak is valami hasonlót képzelt el.

27 emeletes 175 méter magas családi felhőkarcoló Mumbai közepén került kivitelezésre.
A 175 méterből lazán kijött volna kétszer ennyi emelet is, de a család nem szereti a nyomasztó belmagasságot vagy ha a kristálycsillárok a levesbe lógnak. Így született meg a világ legdrágább lakóháza, 2007-ben papíron, majd most 3 évvel később teljes fizikai valójában.

Az épület 1 milliárd dollárba került, melyre még hozzájön a berendezés, mely ugyanennyit kóstál. Így 400 milliárd forintba kerül a komplexum berendezve.

A belső tervezőnek volt egy kis referenciája: Marina Bay Sands, MGM Grand és számos Hilton, Hyatt, Ritz-Carlton, JW Marriott és Four Seasons hotel.

Az alsó 6 szinten garázsokat és 160 autó befogadására alkalmas parkolóházat találunk. Aztán jönnek a fitness-wellness szintek: úszómedencék, köztük egy 50 méteres, jacuzzi, jóga stúdió, táncterem, öltözők, szauna, szolárium. A rekkenő hőség idején pedig jég-szaunában hűthetik magukat. Aztán jöhet a szórakozás közel 40 000 m2-en. A következő szinteken találunk egy teljes méretű mozitermet, snack bart, borszobát, közösségi helységeket. Az egyik legdurvább helyiség a több mint 1000 m2-es bálterem, mely mennyezetének több mint 3/4-ét kristálycsillár foglalja el. Van itt még színpad és moziterem is.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Aztán következnek a lakószintek. A luxusban fürdőző hálók, lakosztályok, fürdőszobák, nappalik, közös helyiségek. A szobák pontos számáról ismeretlen.

A legfelső 4 szinten lakik Mukesh és családja. Fellette már csak a tető 3 helikopter leszálló hellyel és pazar panorámával Mumbai-ra.

9 lift szállítja az embereket a 27 szint között. Funkciójukat tekintve 2 lift megy a parkolókhoz, 2 liftet kizárólag a család használhat, még 2 lift a személyzetnek, a maradék 3 pedig a vendégeknek.

Újságírókat, fotósokat sajnos még nem hívtak vendégségbe, ezért fotók nem nagyon állnak rendelkezésre.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

2 hozzászólás

  1. nem rossz , de a ház kinézete szerintem fura na de ez csak az én véleményem mert lehet hogy másnak tetszik ez a ház.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb