„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

A tükrös burkolattal látták el az egészségügyi központ épületét

A beltér “állandó párbeszédet folytat a kerttel” a legújabb Maggie rákellátási központban, amelyet Amanda Levete AL_A stúdiója készített el. A Maggie’s Southampton egy alacsony fekvésű szerkezet, amelyet a Southampton Általános Kórház parkolójában egy zöldellő kert rejt, amely a központ telkének háromnegyedét fedi le.

Az AL_A stúdió Sarah Price tájépítésszel tervezte a projektet, hogy ötvözze a természet zöld nyugodtságát az egyébként szürke hellyel. A Maggie’s Southampton a kórház speciális onkológiai osztályának kiegészítésére épült. Összesen négy teret foglal magában, amelyek egy központi pontból nyílnak. Mint minden Maggie’s központban, az épület középpontjában a közös konyha és az étkező található. Ezt egy kör alakú tetőablak világítja meg, amely az egyetlen ívelt elem az egész épületben.

A válaszfalak mindegyike a stúdió által gyakran alkalmazott pasztell színű kerámia tömbökből épült, olyan organikus esztétikára törekedve, amely úgy néz ki, mintha az “a kert talajából származna”. A kerámiákat a Ceramica Cumella együttműködésével tervezték, hogy teherhordó és szigetelő szerkezeti elemként duplázódjanak. A négy kerámiafallal párhuzamosan négy privát szoba található, melyek központ látogatóinak akusztikus és vizuális magánéletet egyaránt kínálnak.

Az AL_A fényvisszaverő rozsdamentes acél felületekkel borította a külső homlokzatot, hogy segítsék a kert növényzetébe való beolvadást. A lapos tükrök helyett azonban minden rozsdamentes acél elem felülete hullámos, hogy torz, impresszionális tükröződéseket idézzen elő. Ez megakadályozza a folyamatos nyitott tér optikai illúzióját is, és megakadályozza a madarak megtévesztését és ütközését velük.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Minden privát helyiségből közvetlenül elérhető a négy kert egyike, a teljes magasságú üvegezett tolóajtókon keresztül. A privát szobákon kívül rugalmas közösségi helyiségek lettek kialakítva, amelyek a központ igényeihez igazíthatók.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb