„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A többszintes udvarok teremtenek “közösségi légkört” az indiai In-between Gardens házban

A lépcsőzetes, többszintes udvarok sorozata határozza meg az In-between Gardens, az indiai Tiptur városában található ház tervét, amelyet az A Threshold építészeti stúdió tervezett.

Az udvarok mindegyik fő lakóterülettel csatlakoznak, félig nyilvános találkozóhelyként funkcionálva az otthonban, amelyek A Threshold szerint segítenek “életet lehelni” abba. Ezt a kialakítást az otthon elhelyezkedése, az óváros adja, ahol a közösségi gyülekezőtereket a városi szövet fontos részének tekintik.

Az A Threshold szerint az In-between Gardens Tipturban éppen akkor jött létre, amikor a város “gyors, nem tervezett növekedést” tapasztalt.  Az udvarok otthonon belüli beépítésével a stúdió azt is reméli, hogy kényelmes belső környezetet biztosít a családnak, távol a környező építkezésektől.

Az In-Betwen Gardens egyterű konyhája és étkezője a bejáraton keresztül érhető el, és a terv középpontjában egy lépcsős udvari kert köré szerveződik, amely vizuális kapcsolatot biztosít az első emeleti udvarokkal. Úgy tervezték, hogy “fokozatosan kibontakozzon”, a konyhakert mögött egy nappali található, amely a fő hálószobába, a családi fürdőszobába és a háztartási helyiségbe vezet.

Egy családi szoba az első emeleten található két udvarra nyílik, és összeköti a két fürdőszobás hálószobát észak és dél felé. A hálószobák magánszférájának megőrzése érdekében az elsődleges hálószobák a fő udvartól távol, az ingatlan hátsó részében helyezkednek el. a külső kőfaltól zöldültetvény-szakaszok pufferolják.

Kívülről a házat egy fekete-gránit kőfal veszi körül, amely a közeli helyi kőbányából származik. Ezt a falat úgy tervezték, hogy biztonságot nyújtson, miközben segít hűteni az otthon belsejét azáltal, hogy megvédi a kemény napsütéstől. Merész fekete felülete minimalista, fehérre meszelt falakkal párosul, amelyek a helyi népnyelvre utalnak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A fa és a márvány uralja az In-between Gardens belső terét, olyan kiemelkedő részletekkel, mint az ügyfél előző lakóhelyéről mentett teak fa, amelyet újra felhasználtak az ajtókhoz és ablakokhoz.

Egy merész, sárga fém lépcsőház, amely egy tetőterasz karbantartási kijárataként szolgál, egymás mellé állítja ezeket a földes felületeket, és olyan fókuszpontként működik, amely eleven karaktert kölcsönöz az otthonnak.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb