„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Proctor & Shaw “a jólét szentélyévé” alakítja a londoni villát

A Proctor & Shaw építészeti stúdió világos, fával teli belső terekkel ellátott, kockás bővítményt adott a II. fokozatú műemléki védelem alatt álló észak-londoni villához.

A Heath House névre keresztelt otthont úgy alakították át, hogy a kényelmetlen méretű szobákat és a rozoga télikertet modern, munkára és életre alkalmas terekre cseréljék. A Proctor & Shaw föld feletti és alatti, téglatest alakú térfogatokat is hozzáadott természetes anyagpalettával, hogy maximalizálja a fényt a belső terekben.

A földszinti bővítmény három zöldtetős, fehér téglával burkolt blokkból áll, amelyeket úgy választottak ki, hogy illeszkedjenek a meglévő épület fehér stukkós külsejéhez. Kertre néző homlokzata nagy, padlótól a mennyezetig érő ablakokkal rendelkezik, amelyek kilátást biztosítanak.

Olajozott Douglas fenyő gerendákból készült, szabadon hagyott tető illeszkedik a konyha és étkező többi részéhez, ahol a falpanelek, padok és szekrények fából lettek kialakítva. A földszinti bővítésen túl az előszobák térfogatilag érintetlenek maradtak, de tölgy parkettás padlóval és tölgy asztalos részletekkel lettek felújítva.

A konyha és az étkező oldalán egy osztott lépcső vezet le a ház alagsorába. A perforált acélból készült lépcsőház első fele a földszinttel megegyező terrazzo padlóval rendelkező lépcsőzetes munkaállomáshoz vezet.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A lépcső a pinceszintre vezet le, ahol egy edzőterem és egy sötétre pácolt tölgyfa akusztikus panelekkel szegélyezett moziterem található. A fennmaradó tereket az építészeti cég érintetlenül hagyta, a bővítményt határoló hátsó kertet pedig Sara Jane Rothwell, a The London Garden Designer alapítója frissítette és részekre osztotta.

A több szinten elhelyezett részekre osztott kertben számos terasz, valamint ülősarok és ültetési lehetőség található.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb