„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A tervek szerint 2025-ben nyílik meg a rotterdami MAD Architects Migrációs Múzeuma

A MAD Architects által tervezett FENIX Migrációs Múzeumot 2025-ben avatják fel Rotterdam városi kikötőjében. Az intézmény célja, hogy bemutassa és kiemelje a globális migráció történeteit a művészettel, építészettel, fotózással és történelemmel való találkozásokon keresztül.

A múzeum 2020-ban tört teret, amikor a javaslat első képei is megjelentek. A MAD Architects a Bureau Poldermannel működik együtt az 1932-ig visszanyúló történelmi raktár helyreállításán, amely ma a múzeumi élmény alapja és kiindulópontja.

A projekt magában foglalja a 16 000 négyzetméteres épület helyszíni rehabilitációját, amely egykor a világ legnagyobb raktárépülete volt, amely a Holland-America Line – egy holland teher- és személyszállítási vonal – raktározási és szállítási központjaként működött. Az intézmény a 19. és 20. században több millió migráns utazását segítette elő.

Az új múzeum célja, hogy továbbra is feltárja ezt az emberi migráció történetét. Ennek megfelelően a földszintet három kulcsfontosságú projekt foglalja el: a labirintus, egy monumentális installáció, amely 2000 adományozott bőröndből áll; az emberi mozgás, a családi szerelem, az utazás veszélye és a búcsúzás témáiba mélyedő dokumentumképekből és portrékból összeállított „Migránsok családja” fotóinstalláció; valamint egy hatalmas, 2275 négyzetméteres rugalmas tér, amely a múzeum kurátori szerepének új megközelítését ösztönzi

A történelmi raktár fölött a Tornado a múzeum dinamikus karakterét hirdeti majd, és a migránsok által világszerte megtapasztalt viharos utazások szimbólumává válik. Az organikus építmény a földszintről felmászik, fel- és kiáramlik a tetőn, és Rotterdam város perspektíváinak szemlélésének platformjává válik, kilátással a Maas folyóra és a Hotel New Yorkra, amely korábban a Holland-America Line központja volt.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

“Amikor a MAD Architects céget felkérték, hogy dolgozzon a FENIX-en, tudtuk, hogy párbeszédet kell létrehoznunk a meglévő épülettel és környezetével – és a múlttal, amely oly sok migrációs történetet, emlékeket és bizonytalanságot tartalmaz. Egy új szerkezet tervezésénél meg kellett mutatnunk ezt a párbeszédet a jövő és a múlt között, és így folytatni kellett az épület történetét. A Tornado a jövőről szól, de a múltban gyökerezik. Számomra ez az épületen áthaladó migránsok utazásának metaforája.” – mondta Ma Yansong, a MAD Architects alapítója és vezető partnere

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb