„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

szponzorált tartalom

Szabályozott körülmények a lakóterekben fényzáró roló alkalmazásával

Bár a házak és a bennük található szobák komfortjához sok összetevő kell, az egyik legalapvetőbb mégis a fény. Legyen az akár mesterséges, akár természetes, a szabályozott körülmények mindig fontosak, még ha azok eléréséhez más-más eszköz is szükséges.

Napfényes terek

Egy sötét lakás kevesek számára vonzó, bár ezt főleg azok tudják, akiknek volt már “szerencséjük” bizonyos időt eltölteni ilyen körülmények között. Persze a különféle fejlett világítástechnikai megoldások ma már sok mindenre képesek, a természetes fényt azonban gyakorlatilag lehetetlen pótolni. Épp ezért a többség számára a napfényes szobák jelentik a komfortérzet és otthonosság alapját. Persze sok múlik a tájoláson is, de ideális esetben a természetes fényhez csak ablakok kellenek.

A napfény a téli időszakban nem csupán a komfort, de az energetika szempontjából sem elhanyagolható, hiszen ez is képes valamelyest hozzátenni a szobák hőháztartásához. A nyári hónapokban ugyanakkor ennek a fordítottja igaz, hiszen a túlságosan hosszú ideig tűző forró napsugarak nem kívánt forróságot okozhatnak a helyiségekben. A változó körülmények és igények okán tehát nem árt, ha képesek lehetünk szabályozni a bejutó napfényt, amire egy fényzáró roló jelent ideális megoldást.

Egyszerű szabályozhatóság

A lakóterekbe jutó napsugarakat tehát valamilyen módon szabályozni érdemes, erre a legrugalmasabb megoldást pedig mindenképpen a fényzáró roló jelenti. A kiegészítő neve persze némiképp drasztikusnak hangzik, hiszen a cél nem feltétlenül a fény teljes kizárása, de természetesen ez is abszolút a saját kezünkben van. Egy fényzáró roló valóban alkalmas lehet arra, hogy nappal is teljes sötétséget teremtsen a szobákban, mely egyébként sok helyzetben szükséges is.

A fokozatmentes állítási lehetőségeknek köszönhetően azonban valóban mi döntjük el, hogy meddig húzzuk fel vagy le a rolót, ezzel teljes mértékben szabályozva a szobák fénnyel való ellátottságát. A fényzáró roló esetén a funkció mellett az esztétikum miatt sem kell aggódni, hiszen a forgalmazók kínálatában számos különböző anyag, minta és szín érhető el, így ez a kiegészítő is teljes mértékben képes alkalmazkodni a ház külső és belső tereihez egyaránt.

Kényelmes és kombinált megoldások

A megfelelő szigetelést biztosító nyílászárók és a fényzáró roló kombinációja már önmagában is segíthet növelni a lakóterek komfortját, illetve energetikai szempontból is sokat segíthetnek. Ha tovább szeretnénk fokozni a kényelmet és a funkciót, erre is létezik megoldás. Előbbi esetben a manuális modellek mellett elérhető elektromos rolókat érdemes említeni, melyeket lényegében bárhonnan szabályozhatunk, akár időzítve is.

Az energetikai szempontokat figyelembe véve pedig tovább fokozhatjuk a hővédelmet, egy külső hővédő alkalmazásával, mely a fényzáró rolóval együtt is telepíthető az ablakokra. Ez a kombináció képes a leghatékonyabb megoldást biztosítani, ha valaki számára a fény szabályozása még nem lenne elegendő. A fényzáró roló és a mellé társítható kiegészítők tehát megnyugtató megoldást kínálnak mint a komfort mind az energetikai hatékonyság szempontjából, attól függetlenül, hogy mennyire egyszerű eszközök.

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb