Modern és luxus házak

A telken lévő fák és természetes környezet határozta meg a luxus mexikói nyaraló kialakítását

A mexikói stúdió, az MCxA Group egy erdős környezetből és egy régészeti lelőhelyről vett példákat, hogy egy “labirintusszerű terekkel” és a természethez való erős kapcsolattal rendelkező nyaralót hozzon létre. A Casa Mague a mexikói Ixtapan régióban, Malinalco kisvárosában található, Mexikóvárostól mintegy 115 kilométerre délre. A területet buja növényzet, nagy fák és egy 15. századi azték szentély, a Cuauhcalli nevű, a hegyoldalba épített, nagyjából piramis alakú szentély jellemzi.

A 270 négyzetméteres ingatlant a mexikóvárosi Mauricio Ceballos X Architects (MCxA Group) tervezte, hogy illeszkedjen annak erdős környezetbe és a történelmi környezetbe. Az építészek úgy közelítették meg a projektet, hogy miként hozhatnak létre egy olyan kortárs nyelvezetű építményt egy pre-hispán környezetben, amely képes beleolvadni a természeti és kulturális környezetbe, és teljes mértékben tiszteletben tartja a meglévő növényzetet.

Az építészek egy téglalap alakú tömböt terveztek, amely különálló kötetekre és teraszokra tagolódik, amelyeket folyosók kötnek össze. A házat a meglévő fák köré tervezték, ami a labirintusszerűséget eredményezte. “Egyetlen gyökeret, törzset vagy ágat sem érintettek” – mondta a csapat. “Így labirintusszerű terek jöttek létre, amelyek folyamatosan változtatják az ember észlelését a fény és a napszak szerint. – tették hozzá.

Az otthon úgy van elrendezve, hogy a nyilvános és a magánfunkciókat elkülönítik egymástól. Az építészek hangsúlyozták, hogy a tereket úgy tervezték, hogy azok nagymértékben alkalmazkodóképesek legyenek, ami “tökéletesen működött a Covid-19 idején” – mondta a stúdió. A lakás nyugati oldalán négy hálószoba kapott helyet, míg a középső és keleti rész közösségi tereket foglal magában. Az egyik társalgóhelyiségben egy fakockákból készült ívelt fal található, amely a “Piramide de Malinalco” azték szentélyre utal. A terv keleti végén egy ferdén elhelyezett, nyeregtetős, üvegházszerű szerkezet található, egy konyhával és egy hosszú faasztallal felszerelt étkezővel. Az üvegezett burkolat a szabadtéri étkezés érzetét kelti.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A csapat az egész lakásban olyan természetes anyagokat használt, mint a fa, a kő és a chukum, egy ősi stukkófajta. A homlokzatokat körülvevő tükrök könnyeddé és folytonossá teszik az épületet, így az zökkenőmentesen illeszkedik a környezetbe és a helyi építészeti kultúrába. A koncepció a mezoamerikai világképen alapul, ahol a fák rituális jelentéssel bírnak. A gyökerek az alvilággal való kapcsolatot szimbolizálják; a törzsek a földi emberi életet; a csészék pedig az istenekkel való kapcsolatot.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb