napi hírmorzsák

Viktoriánus iskolaépületből modern családi ház

Az ügyfelek egy apró falu és templom között fekvő történelmi otthonuk átdolgozását, valamint a romos bővítmény helyett egy új, kortárs tervezést kívántak megvalósítani, hogy teljes mértékben kihasználják a fenséges környezet és a kilátás előnyeit, és egy intimebb integrációt hozzanak létre a beltéri és a kültéri terek között, hogy élvezhessék azokat.” – olvasható a ‘School House’ felújítási projekt kapcsán a kivitelező Challinor Hitchcock-Yoo építészeti cég weboldalán.

Az Egyesült Királyságbeli Ledbury településen található egyedi ingatlan projekt kezdeti elképzelése valami olyasmit létrehozása volt, ami erősen kontrasztos, mégis kiegészíti a főépület történelmi megjelenését, egy olyan utat alkotva, amely a tájra nyíló panorámás kilátásban teljesedik ki. A kilátással a tagadás és a jutalom játékos narratíváját állították össze, a főbejárattól kezdve a kilátópontok kibontakoznak és fejlődnek, az ablakok és nyílások úgy helyezkednek el, hogy pillanatképeket nyújtsanak anélkül, hogy az akadálytalan táj teljes elégedettségét és szépségét elárulnák, amíg az ember be nem lép magába a bővítménybe.

Az új térbe való belépés drámaiságát és izgalmát egy történelmi boltív használata fokozza, amelyet újra megnyitottak és tölgyfával burkoltak. Mindez dinamikus bejáratot teremt a világos, nyitott térbe a szándékosan sötét folyosóról. A világos és a sötét közötti csodálatos kontraszt az egész koncepcióban megjelenik, leginkább a porcelán burkolatában, amelyet éles, rézből készült lefolyócsövek tarkítanak, amelyek az eredeti lakás és a falazott részletek semleges tónusaival szemben állnak.

A bővítményben kapott helyet az új konyha és étkező, így a főépületben felszabadult helyiségek további fürdőszobát és háztartási helyiségeket biztosítanak, amelyek funkcionalitást adnak az ügyfelek számára. A kialakítás egy szögletes kiugró részt is tartalmaz, amely olvasó sarokként szolgál, miközben páratlan kilátást nyújt a környező vidékre. Ez a szögletes elem a résablakokhoz is igazodik, hogy pillanatképes kilátást nyújtson a tájra, miközben az ember a fogadó lakásban halad.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A nagy, 2,6 m magas farmház-stílusú tolóajtók megnyitják a teret a táj felé, fényt, hangot, érdeklődést és integrációt hozva a fantasztikus környezetbe. A mészkő teraszok szögletesek, tiszta, finom vonalakat létrehozva, amelyek kiemelik a bővítmény formáját és kontrasztot alkotnak a sötétített burkolattal, míg a szerény tereprendezett kert privát ülőhelyeket és egy kis veteményes területet biztosít.

Forrás: www.archdaily.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb