napi hírmorzsák

Martin Hopp helytakarékos “mikroelemekkel” gazdagította a kis alapterületű manhattani lakását

Martin Hopp New York-i építész célja az volt, hogy a legtöbbet hozza ki sötét, szabálytalan alakú lakásából azzal, hogy sok fehéret használ, és olyan okos “mikroelemeket” hoz létre, mint egy kihúzható étkezőasztal. A 65 négyzetméter alapterületű Hopp-rezidencia egy 1930-as évekbeli, többszintes épület kerti szintjén található a város Chelsea negyedében. Az egység az épület alapzatán végzett felújítások miatt különböző korlátokkal és sajátosságokkal rendelkezik.

“A furcsa elrendezést és a szabadon hagyott alapfalak és a nagy szerkezeti oszlopok kihívást jelentő jellegzetességeit tovább bonyolította, hogy részben a szint alá süllyesztették és az alapokkal szegélyezték” – mondta Martin Hopp, a New York-i székhelyű Martin Hopp Architects tervező és építésziroda alapítója. “Ez földalatti hangulatot kölcsönzött a lakásnak, amely csak rövid pillanatokra engedte be a természetes napfényt.”

Hopp a könnyedség és a világosság érzetének bevezetését tűzte ki célul, a tér maximalizálásával együtt, a beépített, rugalmas “mikroelemek” használatával, amelyek lehetővé teszik a nyitottságot, a magánéletet és a multifunkcionalitást. Az L-alakú szociális térben – amely a főzésnek, az étkezésnek és a pihenésnek ad helyet – ő és csapata teljesen fehér szekrényekkel töltötte ki a teret. Egy “forgó asztalt” építettek be, amelyet könnyen el lehet rejteni, amikor nincs használatban. A csapat egy összecsukható ajtót is beépített, amely elválasztja a konyhát a szoba többi részétől.

Az étkezősarokkal szemben található a nappali, beépített, fehér kanapéval. Az étkező és a társalgó között lépcső vezet az egység bejárati ajtajához, azon túl pedig egy fából készült fedélzethez. A hálószoba közvetlenül a konyha mellett található, és egyszerű bútorokkal és bőséges tárolóhelyekkel van felszerelve. A konyha másik oldalán egy folyosó található, amely egy fürdőszobához és egy irodahelyiséghez vezet.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A fürdőszobában polcok és háttérvilágítású üveglapok találhatók, amelyeket egy két láb mély üreg felfedezése tett lehetővé a bontás során. A csapat hasonlóképpen kreatív volt az iroda kialakításakor is, amely korábban egy nagy szekrény volt. Amellett, hogy munkaterületként szolgál, a tér most vendégszobaként is funkcionál, köszönhetően a Hopp által tervezett Murphy-ágy behelyezésének. A magánéletet fa tolóajtók biztosítják, a folyosón átívelő forgóajtóval együtt.

Ami az anyagokat illeti, Hopp és csapata rengeteg fehér tölgyet használt, amely a padlóban és a falakon is megtalálható. Csak olajat használtak a fa védelmére és szemcsézettségének kiemelésére. A lakás további befejezései közé tartozik a lakk, a szövet, a terrazzo, a kő és a fém. A kreatív világítási stratégiák további gesztusként működnek, melyek a teret funkcionálisabbnak és kellemesebbnek éreztetik.

Forrás: www.dezeen.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb