„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A tégla rácsos homlokzata adja a Format Architecture Office Leica üzletének arculatát New Yorkban

A Leica fényképezőgépmárka üzlete és galériája megérkezett New York Meatpacking kerületébe, amelyet a Format Architecture Office tervezett krémszínű, téglarácsos homlokzattal. A Leica Áruház és Galéria egy “nem figyelemre méltó” 1950-es évekbeli húspiaci épületet vált fel, amely igencsak romlott állapotban volt.

A belső felújítás során az alapterület 372 négyzetméterre bővült, miközben az épület megőrizte az eredeti jellemzőit, például a favázas mennyezetét. A felső padlólemezt levágták, hogy elöl dupla magasságú galériaszintet alakítsanak ki, és egy sor új tetőablakot szereltek fel, hogy a természetes fényt levigyék az alsó szintre. A második emelet hátulján egy új acél, kétoldalas üvegajtó nyílik egy 100 négyzetméteres kültéri teraszra.

A Format Architecture Office felújította az épület homlokzatát, az utca szintjén acél és üveg kirakattal, felette pedig téglafal lett kialakítva. A központban található krémszínű téglákat ragasztott kerettel körbefogott rácsként alakították ki, “a kerületben található dekoratív tégladomborművek modern értelmezését kínálva” a stúdió szerint. A rácsos felület napközben fényt enged a felső emeletre, míg a keretbe integrált világítás éjszaka drámai fényt kelt.

A tégla használata ehhez az összetett kialakításhoz nem volt mentes a kihívásoktól, mondta Andrew McGee, a Format igazgatója és társalapítója.

“A szerkezeti integritás kiegyensúlyozása, miközben továbbra is a lehető legkényesebbnek tűnik, aprólékos tervezést, valamint a mérnöki és kivitelezői csapatokkal való együttműködést igényelt. Az egyszerű és összetett egyensúly gyorsan banálissá vagy bonyolulttá válhat, és az egész kompozíció szétesik.” – mondta.

Az üzlet belső terei a Holzrausch és az OHA német stúdiók közös munkájának eredménye. Az utcáról egy kiskereskedelmi terület faburkolattal és üvegvitrinekkel rendelkezik a Leica kameráinak megjelenítéséhez. A halvány fapadló hátul folytatódik, ahol a fehér falú fotógaléria felső pályavilágítással és mindkét oldalon öblökkel világít meg.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az emeleten egy stúdiótér található, amelyben az eredeti téglafalak az új homlokzathoz illeszkedően festettek, ami a Format azon vágyát képviseli, hogy a régit és az újat ötvözze az üzletben. Manhattan Meatpacking Districtje radikális átalakuláson ment keresztül az elmúlt két évtizedben, egy zord és nemkívánatos helyből a város egyik legkeresettebb negyedévé vált.

A megújulás során olyan új kulturális horgonyprojektek jöttek létre, mint Renzo Piano Whitney Museum of American Art, amely a történelmi téglaépületek közé épült, amelyek közül sok ma luxusbutik, galéria és étterem.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb