„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A SOM „kézzel készített felületekkel” tör utat a felhőkarcolók szektorában Guadalajarában

Az amerikai SOM stúdió látványképeket mutatott be a mexikói Guadalajarában található felhőkarcoló projektjükről, amelyet vörös tónusú beton borítanak majd, a belső tereket a mexikóvárosi székhelyű Héctor Esrawe tervezte.

Az Esrawe és a mexikóvárosi Estudio AMA építészeti stúdióval együttműködésben tervezett Legend fejlesztés irodákat, kiskereskedést, szállodát és apartmanokat tartalmaz majd. Esrawe tervezi a szálloda belső terét, míg az Estudio AMA a lakossági részt.

A fejlesztés két épületből áll majd, egy alacsony fekvésű épületből, amelynek nagy bejárati előtetője az utca fölé konzolos, a szerkezetben működő Canopy Hotel bejáratát jelöli. A csapat szerint e kötet mellé egy 52 emeletes felhőkarcolót terveznek, amely 190 méter magasra emelkedik, és Guadalajara Andares Zapopan kerületének legmagasabb épülete lesz.

Vöröses árnyalatú vakolat lesz majd a burkolaton, amelyet helyi ásványi anyagok betonkeverékhez való hozzáadásával érnek el. A SOM szerint “kézzel cizellált beton részletek” kerülnek a burkolatba, hogy textúrát és “emberi elemet” adjanak a felhőkarcoló kialakításához. A felhőkarcoló rész szimmetrikusan emelkedik felfelé. Az alján a padlólemezeket a lamellákkal ellátott betonburkolat jelöli, amelyeket padlótól a mennyezetig érő üveg választ el.

A “passzív hűtés” elősegítése érdekében a burkolat minden emeleten lefelé nyúlik, további árnyékolást biztosítva az alatta lévő helyiségeknek és teraszoknak. Ahogy emelkedik, a felhőkarcoló homlokzatának közepét a beépített részek törik meg, amelyekben a projekt lakóépületének nagy teraszai lesznek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A torony közepén és mindkét épület tetején található teraszok különféle kényelmi szolgáltatásokkal szolgálnak majd az épületben lakók számára. A csapat szerint a kényelmi, mérnöki és kézműves keverék a város kulturális sokszínűségét hivatott reprezentálni, amely az egyik legnagyobb az országban. A Trust Capital által fejlesztett projekt várhatóan 2029-ben fejeződik be. 

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb