„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Zöld hírek

A Studio Gang megkezdi az 50 százalékban természetes anyagokból épülő párizsi egyetem építését

Megkezdődött a Studio Gang építésziroda által a Chicagói Egyetem párizsi kampuszára tervezett, kőhomlokzatú, tömegfából készült egyetemi épület építése. 

A Chicagói Egyetem John W. Boyer Központját a Studio Gang tervezte a francia fenntarthatósági törvénynek megfelelően, amely előírja, hogy az új középületeket legalább 50 százalékban fából vagy más természetes anyagokból kell építeni.

Az Emmanuel Macron elnök azon céljához igazodva, hogy Franciaország 2050-re szén-dioxid-semleges legyen, a törvényt 2022-ben léptették hatályba, és az épületek szén-dioxid-kibocsátásának csökkentését tűzte ki célul. Célja, hogy az alacsony szén-dioxid-kibocsátású bioalapú anyagokat, például a fát, a kendert és a szalmát előnyben részesítse más építőanyagokkal, például a betonnal és az acéllal szemben.

A párizsi University of Chicago központjának elkészültét követően a párizsi központ egy könnyűszerkezetes hibrid szerkezetet kap, amely tömeges faanyagból készül, és a földszinti acélszerkezeten helyezkedik el, amely egy meglévő betonrácson ível át. A város 13. kerületében, a párizsi Rive Gauche-on található épület külső homlokzatát lutetiai mészkővel bevont üvegszálas lécek fogják díszíteni.

A Studio Gang tervezője, Rodia Valladares szerint a mészkövet a Saint Maximin kőbányából szerezték be, amely körülbelül 40 kilométerre van az épület helyszínétől.

“Ez a fajta mészkő nemcsak Párizs régió nagy részét fedi, hanem az ókor óta kedvelt helyi építőanyag” – mondta Valladares.

“Ez lehetővé tette, hogy projektünk ne csak a francia kormány által meghatározott ambiciózus környezetvédelmi előírásokhoz igazodjon, hanem anyagi kapcsolatot teremtsen az épület, a helyszín és a tágabb városi kontextus között”.

Valladres kifejtette, hogy az épület szénlábnyomát többféle környezetvédelmi stratégia – többek között passzív szellőzés és világítás – alkalmazásával minimalizálták. A helyi Parc Architectes építészstúdióval együttműködésben tervezett központ a Chicagói Egyetem meglévő párizsi campusának bővítése, és megháromszorozza annak méretét, hogy megkönnyítse az oktatók és hallgatók növekvő tanulmányi és kutatási igényeit.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az épületet “vertikális kampuszként” rendezték be, amely összekapcsolódik a környező környékkel, és élénk tudományos teret biztosít a hallgatók számára. A központban amfiteátrum, könyvtár, laboratóriumi tantermek, biodiverz tetőkertek és a legfelső emeleten egy dupla magasságú csarnok lesz.

A központi kerti udvar természetes fényt és szellőzést enged az épületbe, és zöld területet biztosít az emberek számára a tanuláshoz és a társasági élethez. A homlokzatot élettel teli homlokzatot teremtve a külsőt körülölelő kőpálcák nagyobb távolságra lesznek egymástól az ablakok előtt, hogy az utcáról rálátást biztosítsanak a belső terekre.

A központot egy közvetlenül alatta elhelyezkedő regionális vasútállomás köti majd össze a város többi részével. A várhatóan 2024 őszére elkészülő párizsi University of Chicago központ lesz a Studio Gang első franciaországi projektje.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb