napi hírmorzsák

A Stark Black vidéki házak szokatlanul erőteljes megjelenése mindenkit magával ragad

Megdöbbentő, gyönyörű vagy komor – a fekete külsejű házak személyes véleményezése nagyban függhet attól, hogy te magad hogyan látod a színt. Hagyományosan a gyász és a morbiditás társul hozzá, a feketét gyakran gonosznak és nem kívánatosnak tekintik, főleg ha túl sok van belőle. Azok számára viszont, akik értékelik azt, a fekete könnyedén elegáns, tökéletes kontraszt a világosabb színekhez, a bonyolult mintákhoz és a dinamikus textúrákhoz.

Egy monokróm fekete ház minden bizonnyal merész választás, ám egyre népszerűbb, és a Hudson-völgyben található új vidéki házak sorozata csak is szorgalmazni tudja a trend folytatását.

A manhattani székhelyű Thomas Phifer and Partners építészeti vállalkozás 2018-ban fejezte be a „Hudson Valley House II” projektjét. Az idilli tisztás, mely őshonos fűvel és növényzettel, tűlevelűk és lombhullató szentjánosfákkal borított ad otthont a kis fekete épületek sorozatának, amelyek egy központi közösségi kert körül vannak elrendezve. Lehet, hogy ezek a fák által félig eltakart, éles, hegyes szerkezetek a félelmetes öreg boszorkányok kunyhóira emlékeztetnek, de az is lehet, hogy teljesen magával ragad a texturált felületek buja kölcsönhatása a körülölelő zöld tájjal.

Két szerkezet van összekötve, az egyikben a nappali és az étkező, a másikban egy hálószoba található. A harmadik szerkezet, amely úgy néz ki, mint egy őshonos gerenda ház, amelyet félbevágtak, egy meghitt kápolnát kínál a kunyhók lakosainak, amely ugyanolyan sötét belül, mint kívül. A szerkezet belseje halvány, barátságos anyagpalettával rendelkezik. A fával szegélyezett terek könnyű és szellős hangulatot árasztanak, tökéletesen kiegészítve sötét homlokzatukat.

Az egységek mindegyikét svéd fekete kátránnyal kezelt cédruszsindellyel burkolták. Ez az ősi kezelés nemcsak a fekete színt eredményezi, hanem természetes tartósítószerként is szolgál, víztaszító, gőzgátló réteget hoz létre, amely a fát évtizedekig szépen tartja.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A cég honlapja így szól: „A Thomas Phifer and partners 1997-es alapítása óta számos projektben részt vett a New York-i állam Hudson River völgyében, mint például a New York-i Corningben található Corning Üvegmúzeum épületét vagy az Egyesült Államok Utah-i Salt Lake Cityben lévő Egyesült Államok bíróságának, és az észak-karolinai művészeti múzeum kibővítését. ”

„1997 óta a Thomas Phifer and Partners három Design Excellence díjat és további több mint 20 díjat kapott az American Institute of Architects jóvoltából. Projektjeit széles körben publikálták és kiállították az Egyesült Államokban és a tengerentúlon. A Skira Rizzoli 2010-ben kiadott egy monográfiát a Thomas Phifer és a partnerek munkájáról. ”

A fotókat David Miranowski készítette
Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb