Zöld hírek

Yin & Yang ház: egy csodálatos kezdeményezés, mely önállóvá tenné a tulajdonosokat

A világ népességének nagy része komoly tömegközlekedési rendszerekkel rendelkező városi központokba koncentrálódik, mindenki számára biztosítva a széles körű hozzáférést a szociális létesítményekhez és a munkahelyekhez. Ideális esetben ez az elrendezés több földet szabadítana fel a mezőgazdaság számára és a vadon élő állatoknak a vidéki területeken.

A pekingi és bécsi székhelyű Penda építészeti cég a vidéki élet új paradigmáját szorgalmazza, amely mindenkit önellátóvá és egyedülállóvá tenne. Az „Yin & Yang House” egy kezdeményezés egy németországi kisváros számára. A projekten dolgozó építészek azt próbálták illusztrálni, hogy bárki, aki képes otthonról dolgozni, annak vissza kellene költözni vidékre és megtermelni saját ételeit, ezzel csökkentve az emberi rászorulást az ipari mezőgazdaságra. Az általuk alkotott perspektíva szerint ez még nem jelenti azt, hogy több hektár földet kell felvásárolni, és részidős farmerré kell válni. Ehelyett olyan házakat építhetnénk, amelyek minden igényünket figyelembe veszik, biztosítva a magánlakást, külön, de könnyen elérhető munkaterületet és kertet, amely alkalmazkodni tud a változó évszakokhoz.

Ez a koncepció áll a Yin & Yang ház projektje mögött. Két ellentétes, de harmonikus tér kapcsolódik egymáshoz egy kis lábnyomon belül, és minden rendelkezésre álló négyzetméternyi helyet hasznosítanak. Ez a két különálló rész két teraszt alkot a tetőn, amely mindkét oldalán lépcsők vannak. A háztetőn elhelyezkedő teraszok beépítettek ültetvényekkel vannak ellátva, így kertként szolgálnak a lakók számára. A ház így önmagában válik a tájjá, tele kis dombokkal és völgyekkel.

„Amikor az építészek egy épületet terveznek, elkerítenek és elfoglalnak egy területet, amely régen a természethez tartozott” – mondja Chris Precht, a Penda egyik alapítója. „A tetőn lévő növényekkel próbáltuk meg ezt a helyet visszaadni a természetnek. Kertészeti rendszert biztosítunk a tulajdonosok számára, télen üvegházakkal és ültetvénysorokkal egész évben. ”

A tető alakja lehetővé teszi az esővíz könnyű elvezetését és gyűjtését is a későbbi felhasználás céljára. Ráadásul a kert bizonyos részeire rugalmas üvegházak adhatók hozzá, hogy a növények télen is fejlődjenek és termeljenek.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (meinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Penda elmagyarázza, hogy a saját zöldség-, gyümölcs- és gyógynövénytermesztés megváltoztatja az emberek élelemhez való viszonyát, és annak előállítását az identitásunk részévé teszi, és hiszik hogy ez javítja az emberek kapcsolatát a földünkkel.

“Amikor az építészet támogatja az ételek termesztését, akkor a ház nem csupán egy “épület” lesz”, – mondja Precht. „Ez vonzza az összes érzékedet. A természet vonzóvá teszi a házat, mert az évszakoknak megfelelően megváltoztatja annak megjelenését. Egy ilyen házzal visszakapcsolódhatunk a természet kerékforgásába, a különféle állatok, például méhek vagy madarak hangjai a mindennapi életünk részévé válnak. A háznak egyedi, természetes illata van a tetőn növekvő növények miatt, ami önmagában teljesen megváltoztatja az atmoszférát. Ez az ésszerű építészet különleges, személyes kapcsolatot teremt az épülettel. ”

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (meinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close