Lakberendezés és stílus

A Bohinc Studio Peaches kollekciója a lágy, gömbölyded női formát ünnepli

A Peaches kollekció bemutatója a Casa Delle Suore zárdában.

A Bohinc Studio legújabb, lágy, vaskos ívekkel teli bútorkollekciója nem zárkózik el attól, hogy az inspirációját idézze: a női alakot. A három darabból, köztük a Big Girl és a Derriére fotelből és a Peachy puffból álló Peaches kollekció nem éppen visszafogott. A kollekció a milánói dizájnhét alkalmából az Alcovában található Casa Delle Suore nevű elhagyatott zárdában debütált (fenti kép).

A kollekció darabjait a szlovén származású tervező és a Bohinc Studio alapítója, Lara Bohinc álmodta meg. “A fotelek és puffok nem “meztelenek”.” – ragaszkodott hozzá a tervező szerényen, a finom, puha gyapjúszövetben kárpitozott kollekció kapcsán.

Lara Bohinc hosszú évekig ékszertervezőként dolgozott a divatiparban, ahol a gömbölyded testeket jellemzően nem szívesen látják – ez adta a kollekció kezdeti inspirációját. A tervező olyan darabokat akart készíteni, amelyek nemcsak olyan érzést keltenek, mintha belesüllyednél egy szeretett nő testébe, hanem a valódi testek, hibáikkal együtt, elfogadására is ösztönöznek.

“A női alak mindig is inspirációs forrás volt a művészetben, a fotográfiában és a formatervezésben, de gyakran irreális szemlélettel vagy a társadalom azon elképzelésére adott válaszként, hogy a női testnek hogyan “kellene” kinéznie” – mondja Bohinc. “Azt akartam, hogy a Peaches kollekció a nőiesség és a női alak tiszta és szemérmetlen ünneplése legyen, minden görbületes, érzéki és húsos részletet ünnepelve. Bár korábbi munkáim mindig is nőies vonásokkal rendelkeztek, gyakran inkább a geometrikus tulajdonságaik domináltak. A Peaches kollekció az eddigi leggömbölydedebb kollekcióm, amely a női test minden gyönyörű formájára emlékeztet, és amelyben nincsenek egyenes vonalak vagy éles szögek.”

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A Derriére fotel talán a legmerészebb a kollekció három darabja közül. A név által jelzett inspiráció elöl és középen, azonnal felismerhetően jelenik meg mind a háttámlában, mind az ülésben. A szék “karfái” lágyan összecsukott lábakat idéznek. A hozzá illő Peachy puff mellszerű formák tömkelege, amelyen megpihenhet a fáradt láb.

A Big Girl karosszék, a kollekció legnagyobb darabja, csak egy kicsit absztraktabb. A duzzadó, érzéki formák egy olyan ülőhelyet alkotnak, amely hat gömbölyded tartóelemmel bölcsőzi a testet. Az egyes darabok vázát fa és acél alkotja, míg a habszivacs tölti ki őket. Mindegyik kézzel készül egy észak-londoni kárpitos műhelyben, és megvásárolható a Bohinc Studio online boltjában, az árak valahol 8300 és 16000 dollár között mozognak. Minden vásárlás egyedileg számozott és eredetiségigazolással ellátott.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb