„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A SOM bemutatja a New York-i Governors Islanden épülő Net-Zero Campus tervét

A Skidmore, Owings & Merrillt választották ki a New York-i klímatőzsde tervezésére a Stony Brook Egyetemmel, egy New York-i állami kutatóintézettel partnerségben. A New York-i Governors Islanden található új, nettó nullára csökkentett energiatermelésű campus a tervek szerint az új éghajlati megoldások fejlesztésének horgonyintézményeként fog működni. Az első ilyen jellegű nemzetközi központként a “The Exchange” a zöld gazdaság regionális központjaként is működik majd.

Az új campus célja, hogy a fenntarthatóság modelljévé váljon, mivel energiapozitív tervezési stratégiákat alkalmaz, beleértve a tömeges faépítést, a helyszíni napenergia-termelést, valamint a meglévő struktúrák integrálását és a nettó nulla energiafelhasználású campus elérését. A tervezés a Governors Island természeti tájképét is integrálja, az építészeti kifejezést a természeti elemekkel fonja össze. Az eredmény egy élő laboratórium a kutatás, az oktatás és a közönség számára. A kampusz a tervek szerint zöld munkahelyi képzéseket és készségfejlesztő programokat szervez a helyi lakosok számára, valamint partneri kapcsolatot alakít ki olyan helyi kutatóintézetekkel, mint a Pratt Institute vagy a New York-i Egyetem.

A helyszínt egy interaktív élő laboratóriumként tervezik, 400 000 négyzetméteres épületterekkel, amelyek kutatási laboratóriumokat, tantermeket, kiállítási területeket, üvegházakat, kárenyhítési technológiákat és lakóhelyeket foglalnak magukban. A kutatási és technológiai gyorsítóközpont az éghajlatváltozás veszélyeire való reagálást célzó ötleteket és projekteket fog táplálni. A funkcionális rendszerben akadémiai és közösségi programok is szerepelnek, amelyek célja a diákok felkészítése az éghajlati megoldásokra és a környezeti igazságosságra összpontosító karrierre. Annak érdekében, hogy minden hang meghallgatásra találjon, a campus egy helyi érdekeltekből álló Polgári Tanácsadó Testületet is magában foglal.

A projekt célja a Tue Zero Waste tanúsítvány elérése, a hulladék 95%-ának a hulladéklerakóktól való eltérítése, valamint a nem ivóvízigény 100%-ának kielégítése esővíz és tisztított szennyvíz felhasználásával. A telephely teljes egészében helyben termelt napenergiával fog működni, és célja, hogy elegendő energiát termeljen a város elektromos hálózatának ellátásához. A tervezést és a funkciók működési rendjét a Skidmore, Owings & Merrill (SOM) tervezte a Mathews Nielsen tájépítészeivel, a Buro Happolddal és a Langan Engineeringgel együttműködve.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az új campus tervezése az éghajlati válság megoldásához szükséges gondosságot testesíti meg azáltal, hogy kanyargós tömegű fapavilonokat sző a park dombos tájába, és újrahasznosítjuk a Governors Island történelmi épületállományát. Ezek a terek együttesen elősegítik az éghajlatkutatás fejlődését, és olyan új technológiákat tesztelnek, amelyeket az egész városban, és végül az egész világon be lehet vetni.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb