„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

8 brutalista mexikói enteriőr, amely bizonyítja, hogy a betonnak nem kell rideg atmoszférát jelentenie

A nyers betonfelületeket fa és rengeteg napfény lágyítja ezekben a mexikói házakban, amelyeket legújabb lookbookunk részeként gyűjtöttünk össze. A brutalista belső terek közül sokan szabadon hagyják betonburkolatukat, és nagyrészt dísztelenül hagyják barlangszerű szobáikat.

De a fagyos hőmérséklet okozta korlátoktól megszabadulva nagyobb kapcsolatot teremtenek a külvilággal, akár Puerto Escondido hullámokkal teli strandjaira néznek, akár Mexikóváros nyüzsgő metropoliszában fekszenek. Itt a betonfelületek segítenek a beltéri és a kültéri terek – amelyeket gyakran csak kivehető válaszfalak választanak el – közötti zökkenőmentesség érzetét kelteni, míg a belső terekbe olyan befejezetlen természetes anyagok kerülnek, mint a fa vagy a kő.

Casa Alférez, Cañada De Alferes, Ludwig Godefroy tervezte.

A Mexikóvároshoz közeli Cañada De Alferes külterületén, az erdőben rejtőzködő brutalista nyaraló deszkából készült betonhéjjal rendelkezik. Ez az egész belső térben látható, egészen a hálószobákig és a dupla magasságú társalgóig. Hogy az otthonosság érzetét hozza az egyébként spártai életterekbe, Ludwig Godefroy építész meleg fapadlót és buja zöld színeket adott hozzá – ahogy az a kárpitokon és a lámpatesteken is látható.

La Casa del Sapo, Playa Zapotengo, tervező Espacio 18 Arquitectura

Ennek a tengerparti háznak a konyhája – amely közvetlenül az oaxacai Zapotengo strandon található – egy széles, fából készült, összecsukható ajtó segítségével egybeolvad a szomszédos terasszal. A mindenütt beton segít hangsúlyozni ezt az összeolvadást, miközben a konyhasziget és a hozzá illő polcok formájában praktikus funkciót is ellát.

The Hill in Front of the Glen, Morelia, a HW Studio tervezője

JRR Tolkien Gyűrűk Ura című regényének hobbit-házaira emlékeztet ez a közép-mexikói Michoacán erdőségeiben egy domboldalba süllyesztett ház. Az épület belső tereit a beton boltíves mennyezet határozza meg, amely minden helyiségben látható, míg a rönkpadok és a teljes magasságú üvegezés vizuális kapcsolatot teremt a kinti erdővel.

Casa Mérida, Mérida, Ludwig Godefroy tervezésében

A maja építészet és kézműves mesterségek inspirálták ennek az egyébként brutalista háznak a tervezését Yucatán államban, amelyet az őslakos civilizáció fővárosának tartanak. A ház körítőfalainak illesztései például kőszilánkokkal borítottak, amelyek a maja piramisok és templomok kialakítását idézik. Ezeket a betonmennyezetek mellett a belső térben szabadon hagyják, így az építészeti utalások gazdag keveréke jön létre.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Pachuca Apartments, Mexikóváros, a PPAA tervei alapján

Ebben a mexikóvárosi házban betonlapok burkolják a terasz és a lakótereket is, hogy a folytonosság érzetét keltsék, és csak egy teljes magasságú üvegfal választja el őket, amely teljesen kinyitható. A belső térben a durva betonfelületek amerikai fehér tölgyből készült részletekkel állnak szemben, köztük egy hosszú étkezőasztallal, valamint egy lépcsőházzal, amelynek lépcsőfokai egy hatalmas könyvespolcba illeszkednek.

Casa UC, Morelia, Daniela Bucio Sistos tervei alapján

Semleges színek és tapintható anyagok jellemzik ezt a Morelia városában található otthont, beleértve a nyers beton mennyezetet és a caobilla nevű mézszínű trópusi fával burkolt padlót. A könyvtárban ugyanezt a faanyagot használták integrált polcok és egy hatalmas, ajtószerűen ki- és becsukható ablak kialakításához.

Casa Aguacates, Valle de Bravo, Francisco Pardo tervei alapján

Francisco Pardo mexikói építész a betonház építése során használt fenyőfa zsaluzatot újrahasznosította, hogy egy sor válaszfalat alakítson ki az egész házban. Az így kialakított belső elrendezés egyszerű és gördülékeny, középpontjában egy nyitott konyha, étkező és nappali áll, amelyek egy süllyesztett kertre nyílnak.

Zicatela, Puerto Escondido, tervező: Emmanuel Picault és Ludwig Godefroy

A Puerto Escondido szörfös kisvárosban található hétvégi ház fő lakótereit egy fedett teraszon belül helyezi el, és szinte teljes egészében betonból készült. Az egyetlen kivételek az ajtók és a toló lamellás fa paravánok, amelyekkel a teret mindkét oldalon lévő kertek felé lehet nyitni, valamint néhány gyér bútor, mint például az alacsonyan lógó étkezőasztal, amely egy keresztmetszetű fatörzsből készült.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb