„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A SOA Architekti közparkká alakította az egykori Cseh temetőt 

Egy megemelt, kanyargós sétány vezeti át a látogatókat az Emlékek Parkján. A helyszín a csehországi Aš település egykori temetője volt, amelyet a helyi SOA Architekti stúdió újított fel. Az 1970-es években lebontott temető most közparkként funkcionál emlékművel, sétányokkal, kőhidakkal és pincékkel.

A SOA Architekti célja az volt, hogy a látogatókat újra összekapcsolja Aš történelme során elveszett kulturális és építészeti örökséggel. A város második világháború idején Németországhoz, a hidegháború idején pedig a vasfüggönyhöz való közelsége miatt veszett el.

Az Emlékek Parkja az új elemeket ötvözi a régészeti útvonallal. A felújítás feltárja a régi sírokat, az egykori kápolna romjait és a rendezvénytérként átalakított történelmi pincéket. A park közepén egy emlékmű áll, amely egy nagy gránittömb formáját ölti. Az alkotás különböző méretű kövekkel és kis kivágásokkal biztosít helyet a gyertyák számára.

Keleten egy kövezett tér szökőkutakkal és padokkal ad tájékoztatást a helyszínről, valamint egy meglévő útvonal, amely a régi temető két felét összekötő, felújított híd alatt vezet. Ezt az utat végigkíséri a helyszínen egy új, megemelt sétány, amely fehér acélból és fából készült, és karcsú acéloszlopokra emelve szimbolikus “új réteget” hoz létre.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A SOA Architekti módosította a park meglévő felületeit is, hogy azok jobban felszívják a vizet, ezzel is csökkentve az árvízveszélyt. A helyszínen végzett fizikai beavatkozásokat a Time Trip nevű mobilalkalmazás kíséri, amely interaktív helyszíneken keresztül további információkat nyújt a látogatóknak a parkról.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb