„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

Wooden House by The Lake; egy keresztrétegelt lemezből készült előregyártott családi ház

A zürichi stúdió, az Appels Architekten megalkotta a Wooden House by the Lake nevű, keresztben rétegelt faszerkezetű, fekete színű burkolattal ellátott otthont Németország délkeleti részén.

A lépcsőzetes, egyrétegű tetővel fedett, dobozos térfogatú, tömeges faház teljes egészében előregyártott, mielőtt a bajorországi tóhoz közeli erdős területen összeszerelték volna.

Az Appels Architekten azzal a céllal, hogy kihasználja a környező természetre nyíló kilátást, az otthont rengeteg nyitott térrel és nagy nyílásokkal tervezte; “az volt a célunk, hogy a nyitott terek vízszintesen és függőlegesen is kibontakozhassanak, mélyen a házba juttatva a fényt – még télen is -, valamint a kertbe, a fák koronájába és a tóra nyíló kilátás minden kilátóhelyről” – mondta a stúdió alapítója, Kaspar Appels.

A Wooden House by the Lake keresztsíkosított fából (CLT) készült szerkezetét függőlegesen álló, feketére festett lucfenyő lécekkel burkolták. A CLT-modulokat úgy tervezték, hogy lehetővé tegyék a rövidebb összeszerelési időt és az egyes elemek jövőbeli újrafelhasználását.

Belül sok fából készült falat fehérre festettek, hogy világosabbá tegyék a helyiségeket, ugyanakkor a fa textúrája látható maradjon; “nyíltan meg akartuk mutatni a fát, de el akartuk kerülni azt a “szauna-hangulatot”, ami sok faházban van” – mondta Appels.

“A világos szín azért volt fontos számunkra, mert a természetes fény bejuttatása a sok nagy fa között fontos szerepet játszott a projektben. A minimalista színvilág erősíti az egymásra rakott dobozok absztrakt szoborszerű belsejének benyomását” – folytatta.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Annak érdekében, hogy a festék alatt megőrizze a fa anyagszerűségét, az Appels Architekten olyan felületkezelést választott, amely kiemeli a fa természetes textúráját. A választást a stúdió azután hozta meg, hogy több hónapig figyelte a különböző festékek és felületkezelések hatását az anyagra.

A Wooden House by the Lake helyiségei az összefüggő kocka alakú térfogatokban helyezkednek el. A hálószobák a legfelső emeleten találhatók, míg a nappali és az étkező a földszintet foglalja el. A földszinten található a konyha is, amely teljesen kinyitható a kert felé. Ezen a szinten máshol nagy, nyitható ablakok és tolóajtók gondoskodnak a további kapcsolatról a külvilággal. Az alagsorban további helyiségek találhatók, míg odakint egy kőburkolatú kertben egy íves lépcső fut végig a tájban.

Forrás: www.dezeen.com



Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb