napi hírmorzsák

Minimalista ablakok: beltér és kültér határainak eltörlése

Mint egy gyönyörű festmény, az nagyméretű ablakok bepillantást nyújtanak belső terekbe, és belülről kifelé bekeretezik a tájat, amely összeköti a lakókat a külvilággal, és arra irányítják a tekintetünket, ami igazán fontos. A kilátás keretezésén és a vizuális kommunikáció elősegítésén kívül azonban az ablakok több alapvető funkciót is ellátnak, amelyek minden projekt létfontosságú elemévé teszik őket.

Megtelítik az otthonokat napfénnyel, természetes szellőzést biztosítanak, szigetelnek a hideg és a meleg ellen, kizárják a nedvességet és védelmet nyújtanak. A legtöbb tervező szakember egyetért abban, hogy az üvegezés nemcsak funkcionális, de esztétikai szempontból is döntő szerepet játszik; anyagai, stílusa és méretei minden bizonnyal jelentős különbséget jelentenek a homlokzatok és belső terek megjelenésében és hangulatában.

Ezért az ablakok kiválasztása, mint bármely épület kifejező részét, gondos kiválasztást igényel, különösen, ha figyelembe vesszük az építőipari piacon elérhető végtelen számú modellt. A modern tervezési trendek azonban egyértelmű irányt mutatnak: a teljes magasságú, nagyméretű ablakok, amelyek a kilátást, a fényt és az átláthatóságot helyezik előtérbe, ma divatosabbak, mint valaha. Letisztult vonalvezetésükkel és minimalista kialakításukkal elegáns megjelenést biztosítanak, amely fokozza a kortárs épületek esztétikáját, lényegében eltörölve a kültér és a beltér közötti határt.

Erőteljes dizájn-megnyilvánulás a maximális átláthatóság révén

Ezeket a modern igényeket szem előtt tartva ebben a cikkünkben összegyűjtöttük a modern, minimalista ablakrendszerek típusait, amelyek megfelelnek a kortárs projektek elvárásainak. Ezek az üvegezések többnyire a “kevesebb több” filozófiát követve maximálisan rejtett alkatrészeket és minimális anyagokat használnak az optimális átláthatóság érdekében, a hagyományos kereteket felváltva, gyakorlatilag láthatatlan profilokkal rendelkeznek, így végső soron a komplexitáson keresztül érik el az egyszerűséget.

Ennek eredményeként a keret a teljes felület csupán 5-10%-át teszi ki, a maradék 90-95%-ot pedig maga az üveg. A kiterjedt üveglapméretekkel ezek az ablakok erős építészeti állásfoglalássá válnak, a lehető legnagyobb átláthatóságot biztosítva, természetes fénnyel árasztják el az otthonokat, és lehetővé teszik a tájban való teljes elmerülést. Amikor pedig a beltér és a kültér fogalma megszűnik, a válaszfalak leomlanak és a határok feledésbe merülnek, helyet adva a természet és az építészet közötti fúziónak.

Csúsztatható

Az egyszerűséget előtérbe helyezve a tolóablak egy helytakarékos és hagyományos megoldás, amely ideális a nyitottság és a tágasság eléréséhez.

Forgatható

A függőleges tengelyen forgó, elegáns lengőmozgást létrehozó megoldás függőlegesen nyílhat jobbra, balra vagy középen elhelyezkedő forgásponton. A forgatható ablakok zökkenőmentes átmenetet és végtelen kreatív lehetőségeket tesznek lehetővé, miközben olyan nagyszerű, elegáns dizájnelemmé válnak, amely páratlan a kortárs épületekben.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Guillotine

Az alapvető ‘guillotine’ ablak két függőlegesen csúszó keretből áll, amelyek magasságot teremtenek és maximalizálják a napsugarak átjutását.

Elfordítható sarok

A felületet és a sarokfelületet felszabadító építészeti megoldás optimalizálja a teret és megnyitja a kilátást; mindegyikük önállóan csúszhat és elfordulhat a sarkokban, így egy külön erre a célra kialakított területen tárolhatók – így a kilátás az épület szerves részeként beépül.

Függetlenül a konkrét kialakítástól és formátumtól, ezen minimalista ablakok célja, hogy merész benyomást keltsenek bármely kortárs épületben, beleolvadva a környezetükbe azáltal, hogy egy lépéssel továbbviszik az átláthatóságot, a kreativitást és az innovációt.

Forrás: www.archdaily.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb