„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

A romokból kiemelkedő vidéki könyvtár tökéletesen ötvözi a “régit és az újat”

Egy elhagyatott ház romjaiból lett funkcionális, modern könyvtár. A Sencseni székhelyű Atelier Xi építészeti stúdió a kínai vidéki Xiuwu megyében a helyi önkormányzat megbízásából a Henan tartományi kormányzati épületekkel összhangban, szokatlanul ívelt formákba öntött betonból kivitelezte az új könyvtár projektjét.

A könyvtár talán a legjobb példa a kreatív tervezési stratégiára. A „Library in Ruins” azaz a Könyvtár romokban néven ismert épület, a Sunyao régi faluban található. Az organikus betonformát a már meglévő falak belsejében alakították ki, hatékonyan reprodukálva a környék többi, régebbi épületének formáját és azok legjellemzőbb vonásait.

A céget azzal bízták meg egy nagy épületet tervezzen, amely az önkormányzat összes kulturális szolgáltatását tartalmazza (például könyvtár, kulturális központ stb.). Egy nagyobb projekt részeként a könyvtár a Miniature projekt legújabb lenyűgöző szerkezete. Egy korábban elhagyott pusztuló ház szó szerinti csupasz csontjainak felhasználásával építették fel, és ügyesen beépítették a cég jellegzetes betonformáit a meglévő szerkezetbe, hogy valami újat hozzanak létre a régivel teljes ellentétben, de mégis harmóniában.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A belső tér szintén a helyi táj jellegzetességeinek tükröződését követi. Ahogy Atelier Xi mondja: „A homlokzat és a belső terek topográfiai megközelítésben bontakoznak ki.” Új bejárat a régi átalakításával; az eredeti fal, amely egy új kavicsos kertbe kalauzolja a látogatókat, kilátással a közeli barlanglakásokra; ívelt betonfelületek, amelyek drámát és funkcionális, használható teret hoznak létre; és a környező tájat feltáró kis nyílások együttesen tökéletes új kiegészítést hoznak létre.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb