„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A Rockwell Group a japán és spanyol esztétikát kombinálja a Nobu Hotel Barcelonában

A New York-i Rockwell Group stúdió a hagyományos japán kézműves mesterségekre és Antonio Gaudi katalán építész munkásságára való utalásokat vegyítette a Nobu amerikai vendéglátóipari márka barcelonai szállodájának belső kialakításában. A Barcelona főpályaudvarához közeli egykori Gran Hotel Torre de Catalunya épületében található 250 szobás szálloda tetején, a 23. emeleten egy Nobu sushi étterem található, de a projekt medencét, spa-t, tárgyalótermeket és rendezvénytereket is magában foglal.

A spanyolországi kirendeltség a Nobu tizenharmadik szállodanyitása, amely 1994-ben New Yorkban egy előkelő japán fúziós étteremként indult, de hamarosan öt kontinensre kiterjedő, ünnepelt étterem- és szállodalánccá nőtte ki magát.

A Rockwell Group építészeti és tervezőiroda közel 30 éve dolgozik együtt a vendéglátóipari lánccal, amelynek első manhattani helyszínét, majd további 25 éttermet és nyolc szállodát tervezett. Barcelonában olyan helyszínt igyekezett létrehozni, amely ötvözi éttermeinek legjobb dizájnelemeit a város építészeti örökségére való utalásokkal. Ennek megfelelően a Rockwell Group “anyagok, textúrák és terek kollázsát” hozta létre a szállodában, tisztelegve Gaudi Güell parkjának színes mozaikjai, valamint a hagyományos japán kintsugi mesterség előtt, amely a törött kerámiák fémlakkokkal történő javítását jelenti.

A japán sintó kapukat idéző, élénk narancssárga színű, szőtt paraván burkolja be a bejárati előteret, és a szálloda belsejében is folytatódik, hogy kapcsolatot teremtsen a szálloda belső és külső tere között. A paraván a vendégeket egy dupla magasságú, textúrázott mészkővel és fával burkolt lobbyba vezeti. A teret egy drámai ecsetvonásokkal díszített műalkotás – a Nobu belső terének visszatérő eleme – emeli ki, amely a bejelentkezési pult mögött lóg.

Oldalt egy nagy csigalépcső köti össze a szálloda összes nyilvános helyiségét, beleértve a báltermet, a lobbit és a tárgyalókat. A lobby bárban egy monumentális kőpultot a hagyományos japán asztalosmunkára emlékeztető, halvány rácsos fával béleltek ki, míg egy központi oszloppár repedezett kővel van burkolva, aranyszínű kitöltéssel, utalva a kintsugi foltozási technikára. A társalgót a bárban találhatóhoz hasonló, rácsos faszerkezet keretezi. Itt azonban mély indigókékre festették.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A vendégszobákban a Rockwell Studio a malomipari darabokat bőrrel és bronzszínű részletekkel kombinálta, míg a fürdőszobákban bronzbetétes kő- és travertinlapok, valamint keret nélküli üvegezett zuhanyzók találhatók. Hangulatosabb hangulat uralkodik a lakosztályokban, ahol a kanapék talapzaton ülnek, és a malommunkák telített lakkszínekben pompáznak. Az elnöki lakosztály egy durván faragott kőből faragott, szoborszerű japán teáskályha köré szerveződik. A lakosztályok fürdőszobáiban hagyományos ofuro áztatókád is található, amelyet kerámiacsempével burkolt paraván választ el a zuhanyzótól.

A szálloda tárgyalótermeiből kilátás nyílik a lobbyra, ami laza, összekapcsolt hangulatot teremt, míg a csúsztatható fapanelek különböző terek összekapcsolására vagy elválasztására használhatók. A Nobu sushi étterem az épület tetején található, ahonnan panorámás kilátás nyílik a katalán fővárosra. A kintsugi-hatású mennyezetét aranyszínű erezetekkel átmetszett, élénkszegélyű diófa panelek alkotják.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb