„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Leckie Studio cseppkő képződményeket imitált a vancouveri AER Skinlab bőrápolási klinikán

Kőbányák és barlangok szolgáltak vizuális referenciaként a kanadai Vancouverben található, márvánnyal burkolt bőrápolási klinikához, amelyet a helyi Leckie Studio cég tervezett. A vancouveri Waterfall Building földszintjén található AER Skinlab kozmetikai injekciók és lézeres kezelések választékát kínálja.

A vancouveri bőrklinika recepciója márványfalakkal és cseppkőszerű mennyezeti installációval.
A vancouveri AER Skinlab klinika legtöbb felülete szürke márvánnyal van burkolva.

A Leckie Studio egy nyugodt, “földelő” belső teret akart létrehozni a klinika számára, hogy úgy tűnjön, mintha “a sziklák csendjéből vájták volna ki”. A stúdió legfontosabb hivatkozási pontja ehhez az esztétikához Edward Burtynsky kanadai művész fotósorozata volt, amely a világ kőbányáinak drámai topográfiáját örökíti meg. Tisztelgésként a klinika kiszolgáló pultját és szinte az összes falat a közeli Vancouver-szigetről származó szürke márványból készült hatalmas panelekkel burkolták. Minden egyes tábla finom csíkozású felületet kapott, hogy a kő szabálytalan felületi textúráját utánozza.

A Leckie Studio által tervezett vancouveri bőrgyógyászati klinika márvánnyal burkolt folyosója.

Hasonló barázdák készültek az AER Skinlab üveghomlokzatára is, amelyek eltakarják a belső teret a járókelők elől, hogy megőrizzék a betegek privát szféráját. A klinika recepcióját a Leckie Studio által a helyi Tangible Interaction művészeti és tervezőirodával együttműködésben készített, lenyűgöző mennyezeti installáció koronázza.

A Leckie Studio és a Tangible Interaction egy függő mennyezeti installációt készített a vancouveri bőrklinika számára.

A mennyezet különböző hosszúságban felakasztott csíkokból, egyfajta nagy sűrűségű polietilén (HDPE) szövetből áll. Ezek egymás mellé fűzve a cseppkövek nevű hegyes ásványi képződményekre emlékeztetnek, amelyek akkor keletkeznek, amikor a víz átcsöpög a barlang mennyezetén.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 
A márványt barázdálták, hogy a kő egyenetlen felületi textúráját utánozzák. A konzultációs és kezelőszobák szándékosan egyszerűen kivitelezéssel rendelkeznek.

“A mennyezeti installáció nagyon ambiciózus volt mind a tervezési részletek, mind az installáció szempontjából” – mondta a Leckie Studio. “Az élményszerűséget helyeztük előtérbe, miközben biztosítottuk a helyi építési szabályoknak, az életbiztonságnak, a HVAC [fűtés, szellőzés és légkondicionálás] és a világítási teljesítménynek való megfelelést is.”

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb