„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Reiulf Ramstad Arkitekter egy elhagyott asztalosműhelyt három lakóházzá alakít lakóházzá

A Reiulf Ramstad Arkitekter építészeti stúdió egy elhagyatott asztalosműhelyt Norvégiában három pasztellszínű, Sagene Wood Trade névre keresztelt sorházzal váltott fel.

Az Oslo északi részén, egy hátsó kertben található sorházak kompakt, fával teli lakótereket kínálnak három szinten. A fejlesztés egy kis telket foglal el, és egy meglévő asztalosműhelyre épül, amelyet elhagyott állapota miatt részben elbontottak. A műhely fennmaradó részének átalakításához a Reiulf Ramstad Arkitekter acélszerkezetet adott hozzá, és betonfalak segítségével három különálló házra osztotta a teret.

Az egymás mellett elhelyezett sorházak szinte teljesen azonos homlokzattal rendelkeznek, amelyek kék, zöld és rózsaszín pasztell árnyalatokkal vannak festve. Homlokzatonként három nagy téglalap alakú ablak engedi be a természetes fényt az otthonok különböző szintjeire, míg a téglalap alakú nyílás keretezi a kilátást a legfelső emeleti erkélyről.

A Sagene Wood Trade területén a szobák különböző szinteken találhatók, beleértve a dupla magasságú tereket és a magasföldszinteket. A hálószobák a földszinten helyezkednek el, hogy a nappaliból élvezhessék a kilátást a felső emeletekről.

A földszinti hálószobákban a helyszín korábbi használatából fakadó padló, valamint fehérre festett és látható beton falak találhatók. A házak alsóbb szintjeire kisebb ablakok kerültek a magánélet biztosítása érdekében.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A hálószobák felett a fő lakóterek egy nagy, egyterű helyiséget foglalnak el, melynek magasföldszintje egy félig szabadtéri erkélyhez kapcsolódik. A tér felosztása érdekében a stúdió a magasföldszintre vezető lépcsőt használta a különböző területek megjelölésére, amelyek egy konyhából, nappaliból és étkezőből állnak.

A nappali fölé függesztett magasföldszinttel a konyha és az étkező dupla magasságú ferde mennyezetet élvez, amely nyitottság érzetét kelti a kompakt elrendezésben. A Sagene Wood Trade belső tereiben a tölgyfa bútorok és a meleg világítás szembeállítja a hidegebb tónusú betonfalakat és az otthonok pasztell árnyalatú külsejét.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb