„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Didi Ng Wing Yin „földhöz ragadt” fabútorokat mutat be a Helsinki Design Weeken

Vaskos torz székek és faforgácsból készült lámpaernyő szerepel Didi Ng Wing Yin tervező e kézzel faragott fa bútorkollekciójában, amely a Helsinki Design Weeken látható.

A bútorok a Habitare, a Helsinki Design Week alatt megrendezett éves bútorvásár részét képezik.

A hongkongi születésű tervező és gyártó Ng amorf darabjait szinte teljes egészében fából készítette, hogy “egy kicsit a hagyományos ipari formatervezés ellen dolgozzon”. Az egyik ilyen kivitel egy semleges tónusú furnér lámpaernyő, amely finom forgácsokból készül, japán kézi síkkal szeletelve. Ezután a forgácsokat keresztben laminálták, hogy megerősítsék őket.

Egy másik darab egy geometrikus kezeletlen falap, amelyet acéllábakra szereltek fel, hogy alacsonyan dőlt padot hoztak létre, és az indiai tintával permetezték be forró rózsaszín árnyalattal. Ng egy csomós fenyőfa zsámolyt is színezett irizáló zöld tintával.

A helsinki székhelyű tervező elmondta, hogy bútorai elkészítéséhez elsősorban helyben kapható puhafát használ, például luc- és fenyőfát. Három, látszólag egyforma, vaskos fekete szék is megtalálható a kollekcióban, mindegyik finoman eltérő textúrájú.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Egy szögletes faforgácslábazaton organikus formájú, bonyolult redőzött vázákat helyeztek el, míg Ng monolitikus szobrokat is alkotott, amelyeket egyetlen világos fából faragott. A tervező a közelmúltban a bútortervezés felé fordult, miután belsőépítészként dolgozott Hongkongban, majd a helsinki Aalto Egyetem belsőépítészeti mesterképzésén tanult.

Miközben Finnország fővárosában folytatódik a város dizájnhete, vessen egy pillantást az esemény korábbi kiadásaiban bemutatott projektekre, beleértve a növényekből készült textiltöméseket és a kifejezetten a természeti katasztrófák és a folyamatban lévő menekültválság által érintett emberek számára tervezett alapvető bútorokat.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb